Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εξαιρετικής σημασίας εξέλιξη - Εάν ο Πούτιν δεν κάνει «κ@λοτούμπα», το Κουρδικό παίρνει το δρόμο της λύσης

infognomonpoliticsΔεν είναι γνωστό για ποιο λόγο αποφάσισε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη ...


infognomonpoliticsΔεν είναι γνωστό για ποιο λόγο αποφάσισε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία, πάντως η απόφαση αυτή προκάλεσε τεκτονικές αλλαγές στις ισορροπίες στη Συρία και όπως αποδεικνύεται θα επιταχύνει τις εξελίξεις στο Κουρδικό.




Πέραν του ότι κουρδικές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να φέρουν σε ένα τραπέζι τους Κούρδους του Ιράκ και της Συρίας, η Ρωσία, δια του υπουργού Εξωτερικών κ. Σεργκέι Λαβρόφ, ξεκαθάρισε το τοποίο σχετικά με την πολιτικής της στο Κουρδικό.
Και επειδή η Ρωσία και συγκεκριμένα ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι αυτός που κρατάει τη "μπακέτα", όπως γράψαμε σε πρόσφατο άρθρο μας, έχει βαρύνουσα σημασία η πολιτική που θα ακολουθήσει η Μόσχα στο Κουρδικό.




Συγκεκριμένα, υπογραμίζοντας ότι η Ρωσία απορρίπτει την ιδέα δημιουργίας "Ζώνης Ασφαλείας΄' που θα ελέγχεται από την Τουρκία και ότι η Συρία πρέπει να ανακτήσει τον έλεγχο των εδαφών της μαζί με τους Κούρδους του YPG, μετά την αποχώρηση των Αμερικλανων, ο Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε προχθές ότι:
“Τα προβλήματα των Κούρδων που κατοικούν σε διάφορα κράτη, όπως το Ιράκ και η Συρία, θα πρέπει να επιλύσουν οι κεντρικές κυβερνήσει μέσω διαλόγου. Εμείς υποστηρίζουμε οι Κούρδοι του Ιράκ και της Συρίας να έλθουν σε επαφή με τις κεντρικές κυβερνήσει και να επιδιώξουν την επίλυση των προβλημάτω επί τη βάσει των κοινών συμφερόντων και χωρίς να πλήττεται η εδαφική ακεραιότητα των κρατών".
Αν και δεν το αναφέρει με σαφήνεια ο Λαβρόφ, πέραν του ότι με τη δήλωσή του προστετεύει τους Κούρδους της Συρίας, δίνει και το μήνυμα στην Τουρκία να λύσει τα προβλήματά της με τους δικούς της Κούρδους μέσω διαλόγου και όχι μέσω πολιτισμικής, πολιτικής και φυσικής εθνοκάθαρσης που επιχειρεί εδώ και δεκαετίες.
Σ.Κ.