Tελευταια Νεα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 25, 2019

Θέλουν ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα – Ανοίγουν μαζικά οι κερκόπορτες – «Συναγερμός» ΚΑΙ στην Θράκη


Παράλληλα με την Μακεδονία τρέχουν τα άλλα θέματα, σε σχέση με την προσπάθεια υφαρπαγής ελληνικών εδαφών, προκειμένου, αρχικά, στα βόρεια εδάφη μας να δημιουργηθούν «ανεξάρτητες»-εξαρτημένες επαρχίες Μακεδονίας, Ηπείρου και Θράκης...

Μετά την Μακεδονία, ο θρακικός τύπος προειδοποιεί για την Θράκη, όπου σύμφωνα με το voria.gr, οι επίσημες μουφτείες σχεδόν διαλύθηκαν, οι υπάλληλοι μένουν απλήρωτοι, και όλα αυτά συντελούν στην αναβάθμιση του ρόλου των ψευτομουφτήδων.
Άλλωστε, ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας έκανε πάλι λόγο για «τουρκική μειονότητα» στην δυτική, όπως ονομάζουν την ελεύθερη Θράκη. Πέραν τούτου, έρχεται και η πρόσφατη καταγγελία του Κώστα Καραΐσκου, εκπροσώπου της δημοτικής παράταξης Σπάρτακος στην Κομοτηνή, ότι η κατάσταση στην Θράκη οδεύει από το κακό στο χειρότερο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το voria.gr, o Καραΐσκος βεβαιώνει ότι παρότι φαινομενικά «τα πρώτα 1-2 χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (…) εφαρμόστηκε η νομιμότητα και ελαχιστοποιήθηκαν οι κομματικές παρεμβάσεις», «το εθνομηδενιστικό υπόβαθρο από τη μία και ο παλαιοκομματισμός του ΠΡΑΤΤΩ (σ.σ. Ν. Κοτζιάς) από την άλλη σκορπίζουν και τα εναπομείναντα ερείσματα της ελληνικής πολιτείας στο εσωτερικό της μουσουλμανικής μειονότητας. Όσα χτίστηκαν τα τελευταία χρόνια στη Θράκη, που δεν ήταν και πολλά άλλωστε, κινδυνεύουν απείρως περισσότερο λόγω της Αθήνας παρά από την δράση της Άγκυρας»!

Συνεχίζει το voria.gr, επικαλούμενο τον κ. Καραΐσκο: «Το ζήτημα της Θράκης το χειριζόταν πάντα η Υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων με έδρα την Ξάνθη και γραφεία σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, αναφερόταν δε στην Διεύθυνση Ελληνοτουρκικών Α4. Σήμερα στη θέση όλου αυτού του συστήματος υπάρχει ουσιαστικά μόνον ένας πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ, της σημιτικής περιόδου, που κυριολεκτικά αλωνίζει καπελώνοντας τους πάντες. Δεν είναι διακριβωμένο το καθεστώς με το οποίο απασχολείται αλλά όλοι ξέρουν ότι το παν εξαρτάται από αυτόν, ο οποίος είναι ο άνθρωπος του Κοτζιά στη Θράκη και που (παρά την αποχώρηση του τελευταίου από την Κυβέρνηση) συνεχίζει να δίνει εντολές και όχι μόνο.

Θυμίζω, ότι δεν πήρα καμιά απάντηση στο ερώτημα γιατί διαλύθηκε ουσιαστικά το τοπικό κλιμάκιο της ΕΥΠ με πρωτοφανή ενέργεια την καρατόμηση της επικεφαλής και αποχώρηση όλων των υπηρετούντων! Για την αλλαγή των μουφτήδων κατά την επιθυμία της Άγκυρας, η οποία την είχε προαναγγείλει, έχουν γραφεί πολλά. Οι επίσημες μουφτείες σχεδόν διαλύθηκαν, οι υπάλληλοι μένουν απλήρωτοι, και όλα αυτά συντελούν στην αναβάθμιση του ρόλου των παρανόμως εκλεγμένων ψευτομουφτήδων.

Παρ’ όλα αυτά, η Άγκυρα ζητά περισσότερα. Προ καιρού, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι κάλεσε τις ελληνικές Αρχές «να σταματήσουν να αγνοούν τους εκλεγμένους μουφτήδες», τους παρανόμους δηλαδή. Ειλικρινώς με φοβίζει, τι άλλο θα δώσει στον Ερντογάν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας. ΠΗΓΗ: voria.gr, Τουρκικά Νέα

« Προηγουμενη
Επομενη »