Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΝΤΕΡΤΙΛΗ... ΕΦΥΓΕ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ ΣΑΝ ΣΩΣΤΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!!!

ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΓΡΑΦΕ Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΣΤΙΣ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013, ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ: 3.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ Σ...


ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΓΡΑΦΕ Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΣΤΙΣ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013, ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ:

3.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΝΤΕΡΤΙΛΗ

Τρείς χιλιάδες Έλληνες Πατριώτες, κάτω από έναν υπέρλαμπρο Αττικό Ουρανό, αποχαιρέτησαν σήμερα το πρωΐ, στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών, τον Στρατηγό Νίκο Ντερτιλή που πέθανε την περασμένη Δευτέρα στον Ερυθρό Σταυρό στα 91 του χρόνια.Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Ελληνόψυχος Δεσπότης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος Λενής, που ήταν ο μόνος Μητροπολίτης (μαζί με τον αξέχαστο Χριστόδουλο) ο οποίος είχε επανειλημμένως επισκεφθεί τον Ντερτιλή στις Φυλακές Κορυδαλλού, όπου ο Ήρωας πέρασε τα τελευταία 38 του χρόνια..




ΛΕΒΕΝΤΗΣ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Από τις 9.45 το πρωΐ της Πέμπτης 31 Ιανουαρίου 2013, ο χώρος έξω από τον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων του Α΄ Νεκροταφείου είχε κατακλυσθεί από κόσμο, με τα παιδιά της Χρυσής Αυγής να κλέβουν την παράσταση και να δίνουν τον τόνο με τις εντυπωσιακές Ελληνικές Σημαίες τους, τα Εθνικά τους Λάβαρα και τα Συνθήματά τους. Ακριβώς στις 10 π.μ. ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία που έγινε με όλο το Βυζαντινό Τυπικό και τις λεπτομέρειες που απαιτεί η Ορθοδοξία μας.

Μετά το τέλος της εξοδίου ακολουθίας και μέσα στον ναό των Αγίων Θεοδώρων, ο χοροστατών Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, έβγαλε έναν θεσπέσιο λόγο για τον φίλο του (όπως είπε) Στρατηγό Ντερτιλή που υπέμεινε ως Χριστιανός και Έλληνας Μάρτυρας τα 38 χρόνια στην Φυλακή. Η ομιλία του Αμβρόσιου διακοπτόταν από συνεχή χειροκροτήματα των παρόντων, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο Ελληνόψυχος Δεσπότης να παρακαλέσει τον κόσμο να χειροκροτήσει τον Στρατηγό εκτός του Ναού, «διότι οι δημοσιογράφοι θα με κατασπαράξουν», όπως χαρακτηριστικά είπε ο σεβασμιώτατος!..

ΜΑΝΙΑΤΙΚΟ ΜΟΙΡΟΛΟΪ

Ακολούθησε η ομιλία του θρυλικού Συνταγματάρχη Θοδωρή Θεοφιλογιαννάκου, ο οποίος με δάκρυα θυμήθηκε τις μέρες που ο Νίκος Ντερτιλής εκπαίδευε την τάξη του στην Σχολή Ευελπίδων. Ακολούθησε ο «ορκωτός λογιστής της Ιστορίας» εκδότης της "Ελεύθερης Ώρας" Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, που ήταν ένας από τους βασικότερους υποστηρικτές του Στρατηγού Ντερτιλή όλα αυτά τα χρόνια. Στην συνέχεια μίλησε ο γιός του μακαριστού Απριλιανού Συνταγματάρχη Αντώνη Λέκκα, Δημήτριος, που χαιρέτησε τον Ήρωα εκ μέρους των Απριλιανών Συνεπαναστατών του. Στην συνέχεια μίλησε ο πιό στενός συνεργάτης του Στρατηγού στις Φυλακές Κορυδαλλού Γεώργιος Μαρτσάνος, και οι ομιλίες έκλεισαν με μία ηλικιωμένη Μανιάτισσα που τραγούδησε επί 2 λεπτά ένα Μανιάτικο μοιρολόϊ, κάνοντας όλο το εκκλησίασμα να κλαίει από συγκίνηση. Μετά το τέλος του Μανιάτικου Μοιρολογιού, ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος έδωσε το σύνθημα να αρχίσουν τα χειροκροτήματα για τον Ήρωα: "Τώρα μπορείτε να χειροκροτήσετε", είπε χαρακτηριστικά ο Άγιος, σκορπίζοντας θύελλα ενθουσιασμού στους παρισταμένους..

ΕΛΛΑΣ - ΕΛΛΗΝΩΝ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ!

Λίγο μετά τις 11 το πρωΐ, το φέρετρο του Στρατηγού Ντερτιλή τυλιγμένο με την Ελληνική Σημαία βγήκε από τον Ναό των Αγίων Θεοδώρων και τό τί επακολούθησε ήταν συνταρακτικό: Οι 3.000 Έλληνες Πατριώτες που βρισκόντουσαν έξω από τον Ναό άρχισαν να φωνάζουν το Σύνθημα «ΕΛΛΑΣ - ΕΛΛΗΝΩΝ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ»! Ακολούθησαν κι άλλα συνθήματα, όπως «Δόξα και Τιμή στον Νίκο Ντερτιλή», «Αλήτες - Προδότες - Πολιτικοί», «Ελεύθερος» και «Αθάνατος».!!..




Ο ουρανός ήταν πεντακάθαρος, ο Ήλιος έλαμπε φωτίζοντας μία εξαίσια Αλκυονίδα Ημέρα και το φέρετρο με τον Στρατηγό Ντερτιλή πήρε τον δρόμο για την τελευταία του κατοικία... Στον δρόμο, οι παπάδες του Αμβρόσιου έψαλλαν τους γνωστούς χριστιανικούς ύμνους, αλλά κάθε φορά που αναφερόντουσαν στον εκλιπόντα, τον αποκαλούσαν «Ήρωα της Ελλάδος Νικόλαο Ντερτιλή»!.. Το επισημαίνουμε αυτό (έγινε 3 φορές και μέσα στον Ναό των Αγίων Θεοδώρων, παρόντος του Αγίου Καλαβρύτων), για να το διαβάσουν οι Συριζαίοι σφουγγοκωλάριοι της Μονής Πετράκη και της οδού Αγίας Φιλοθέης, να ενημερώσουν τον Συριζώνυμο Λιάπη για το γεγονός κι αν τολμάει ας τους ξυρίσει τους Ελληνόψυχους παπάδες ο φιλαράκος του Αλέξη Τσίπρα..

Στις 11.40 π.μ. η νεκρώσιμη πομπή έφθασε μπροστά από τον ανοιχτό τάφο, όπου είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 60 φωτορεπόρτερ των μεγαλύτερων Πρακτορείων, ΜΜΕ και Τηλεοπτικών Σταθμών του κόσμου. Ο εργολάβος δεν άνοιγε την κάσα, κι εκεί επενέβησαν οι συνεργάτες του "Στόχου" απαιτώντας να ανοίξει το φέρετρο για να φωτογραφίσει η Ελληνική Ιστορία την τελευταία εικόνα του «Κολοκοτρώνη του 20ού Αιώνος», όπως έλεγαν όλοι οι παριστάμενοι. Την στιγμή που το φέρετρο κατέβαινε στον τάφο, κάποιος Ελληνόψυχος (που λίγο αργότερα συνελήφθη!) έρριξε 12 πυροβολισμούς στον αέρα, για να ακούσει ο Στρατηγός Ντερτιλής τον αγαπημένο του ήχο: Το κροτάλισμα των όπλων...