Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέες αποκαλυπτικές πληροφορίες για τετ-α-τετ Τσίπρα και Ζάεφ σύντομα...

Ακόμα και στα μέσα Φεβρουαρίου, στην Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, ενδέχεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση που θα έχει ο...


Ακόμα και στα μέσα Φεβρουαρίου, στην Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, ενδέχεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζόραν Ζάεφ, μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και από τα δύο Κοινοβούλιο.




Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γείτονές μας έχουν ακόμα να διευθετήσουν αρκετά ζητήματα τα οποία αφορούν στην Συμφωνία των Πρεσπών και για τα οποία απαιτείται ένα νέο ραντεβού μεταξύ Τσίπρα – Ζάεφ.

Τα θέματα αυτά και τα οποία θα εξετάσει η μικτή διεπιστημονική επιτροπή, αφορούν μεταξύ άλλων στα εξής:

Τα σχολικά εγχειρίδια και την απάλειψη των αλυτρωτικών αναφορών, τα προξενικά θέματα και τα ταξιδιωτικά έγγραφα, τα εμπορικά σήματα και τα εταιρικά λογότυπα και οι οικονομικές συμφωνίες, όπως για παράδειγμα η σιδηροδρομική σύνδεση με την Σερβία.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί και μία παράμετρος που έχει “σηκώσει” αρκετή… φασαρία τις τελευταίες ημέρες. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την επιλογή του Σκοπιανού πρωθυπουργού να αποκαλεί την χώρα του “Μακεδονία”, χωρίς τον γεωγραφικό προσδιορισμό, όπως προβλέπεται από την Συμφωνία των Πρεσπών.

Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι η ελληνική πλευρά εμφανίζεται να κατανοεί τους λόγους για τους οποίους ακόμα ο Ζόραν Ζάεφ αποκαλεί την χώρα του “Μακεδονία”, οι πληροφορίες του newsit.gr λένε ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ενδέχεται να κάνει συστάσεις προς την σκοπιανή πλευρά, τονίζοντας πως θα πρέπει να τηρηθεί κατά γράμμα η Συμφωνία των Πρεσπών.