Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Τουρκία μεταφέρει συνεχώς τανκς στα σύνορα με τη Συρία – Λέει ότι «έχει άδεια» να επιτεθεί

Περισσότερα τουρκικά τανκς μεταφέρθηκαν ανήμερα της πρωτοχρονιάς στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και στα τουρκοκρατούμενα εδάφη στ...



Περισσότερα τουρκικά τανκς μεταφέρθηκαν ανήμερα της πρωτοχρονιάς στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και στα τουρκοκρατούμενα εδάφη στη βορειοδυτική Συρία.

Η μεταφορά των τανκς βιντεοσκοπήθηκε και αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σημαίνει ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να επιτεθεί στους Κούρδους της Συρίας παρά τις διαβεβαιώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ότι έχει «μεριμνήσει» για την ασφάλειά τους.




Το παραμύθι με τη «ζώνη ασφαλείας»

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι έχουν συμφωνήσει με τον Αμερικανό Πρόεδρο να εισβάλουν στη Συρία για να δημιουργήσουν μια «νεκρή ζώνη» για την ασφάλειά τους.

Προσέξτε τώρα εδώ τη λεπτομέρεια. Ο Ντόναλντ Τραμπ πράγματι συμφώνησε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -δίχως να ρωτήσει κανέναν στο Πεντάγωνο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ- τη δημιουργία μιας «νεκρής ζώνης» μεταξύ της Τουρκίας και των υπό κουρδικό έλεγχο εδαφών.

Το είπε στους δημοσιογράφους ο γερουσιαστής Γκράχαμ, μετά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Είπε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύτηκε να διασφαλίσει ότι η Τουρκία δεν θα συγκρουστεί με τις κουρδικές δυνάμεις όταν τα αμερικανικά στρατεύματα αποχωρήσουν από τη Συρία, και διαβεβαίωσε τον ΝΑΤΟϊκό σύμμαχο ότι θα δημιουργηθεί μια «νεκρή ζώνη» στην περιοχή για προστασία των τουρκικών συμφερόντων.

Αυτό μάλλον κατάλαβε ο Τραμπ, το οποίο είναι προφανέστατα διαφορετικό από εκείνο που εννοούσε ο Ερντογάν -οποίος δεν μιλά λέξη αγγλικά- και κάπου εκεί «χάθηκαν» στη μετάφραση.

Τι εννοεί ο Ερντογάν; Ότι πήρε από τον Ντόναλντ Τραμπ το πράσινο φως να εισβάλει στη Συρία και να τσακίσει τους Κούρδους.

Ο Τούρκος πρόεδρος ζητούσε από το 2014 να εισβάλει στη Συρία με το πρόσχημα να δημιουργήσει μια «ζώνη ασφαλείας». Ο Ομπάμα δεν τον άφηνε, τελικά τον άφησαν οι Ρώσοι.

Η «ζώνη ασφαλείας» που αρχικά ζητούσε ο Ερντογάν είναι αυτή -και ακόμα περισσότερη- που τελικά κατέλαβε στη βορειοδυτική Συρία.

Τώρα δεν του αρκεί και θέλει κι άλλα εδάφη για να «αισθάνεται ασφαλής».

Θέλει όλη τη βόρεια Συρία για «ζώνη ασφαλείας» του, για «νεκρή ζώνη».