Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αποστόμωσε τους Ευρωπαίους ο Σαλβίνι: «Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς για το μεταναστευτικό, ντροπή σας!» – Στα ύψη η δημοτικότητά του

Την στιγμή που η δημοτικότητα του ηγέτη της Εθνικής Δεξιάς, Ματέο Σαλβίνι, στην Ευρώπη βρίσκεται στα ύψη και τα ποσοστά σε κάθε δημοσκό...


Την στιγμή που η δημοτικότητα του ηγέτη της Εθνικής Δεξιάς, Ματέο Σαλβίνι, στην Ευρώπη βρίσκεται στα ύψη και τα ποσοστά σε κάθε δημοσκόπηση τον ευνοούν, μερικοί δήμαρχοι αποφάσισαν να «αντισταθούν» στο νόμο για την παράνομη μετανάστευση, χρησιμοποιώντας αβάσιμους ισχυρισμούς.

Ωστόσο, το μήνυμα του Ιταλού ηγέτη είναι ξεκάθαρο: «Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς για το μεταναστευτικό». Από την αρχή, ο Σαλβίνι είχε δείξει πως ακολουθεί πιστά μια πολιτική που βασίζεται σε αγνό πατριωτικό συναίσθημα, κάτι που εν τέλει απέδειξε. Και αυτό το βλέπει ο κόσμος τόσο στην Ιταλία, όσο και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.




Ο Iταλός υπουργός Eσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκα του Βορρά, Ματτέο Σαλβίνι επανήλθε με σημερινή ανάρτησή του στο διαδίκτυο στην υπόθεση των δύο πλοίων των μη κυβερνητικών οργανώσεων, τα Sea Eye και Sea Watch, που έχουν καταφύγει στα χωρικά ύδατα της Μάλτας με σαράντα εννέα πρόσφυγες και μετανάστες.

«Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς. Δυο σκάφη που ανήκουν σε ΜΚΟ βρίσκονται σε χωρικά ύδατα της Μάλτας: οι επιβαίνοντες σε αυτά πρέπει να αποβιβαστούν στην Βαλέτα», τονίζει ο Σαλβίνι, που είναι επίσης αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης.

«Η στάση της Ευρώπης, η οποία σιωπά, προκαλεί μόνον ντροπή. Προφανώς, τα ‘μαθηματάκια’ ανθρωπιάς αφορούν μόνον την Ιταλία. Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και ψεύδη», καταλήγει ο Ματτέο Σαλβίνι.

Όλο και περισσότεροι δήμαρχοι μεγάλων πόλεων αγωνίζονται εναντίον του, λόγω του νέου νόμου με την σκληρή στάση κατά των παράνομων μεταναστών.

Η «αντίσταση» στην Ιταλία κατά του υπουργού Εσωτερικών και της σκληρής γραμμής του για την πολιτική μετανάστευσης αυξάνεται. Δεκάδες δήμαρχοι και τοπικοί πολιτικοί εξεγείρονται αυτές τις μέρες σε ολόκληρη τη χώρα ενάντια στο νέο νόμο για την εσωτερική ασφάλεια, που ονομάζεται νόμος Σαλβίνι. Το αποκαλούν «απάνθρωπο» και «αντισυνταγματικό».

Ωστόσο, η πλειοψηφία του κόσμου βρίσκεται στο πλευρό του πατριώτη ηγέτη, καθώς σαρώνει σε κάθε δημοσκόπηση, οδηγώντας στην τρέλα τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Η άρνηση του Σαλβίνι να δεχτεί στην Ιταλία 49 μετανάστες σε δύο πλοία γερμανικών μη κυβερνητικών οργανώσεων στη Μεσόγειο ,πυροδοτεί ήδη σφοδρές αντιδράσεις. Μετά τον Πάπα Φραγκίσκο που στην προσευχή του για τα Θεοφάνεια στην Ρώμη ζήτησε να γίνουν δεκτοί οι πρόσφυγες στα ιταλικά λιμάνια, οι δήμαρχοι της Νάπολης, Luigi de Magistris και του Παλέρμο στη Σικελία, Leoluca Orlando, συμφώνησαν να αποδεχθούν τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, υπό τη συμβολική σημαία του Παλέρμο, το σκάφος της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Mediterranea, προμηθεύει δυο πλοία των ΜΚΟ με τους 49 πρόσφυγες με νερό, τρόφιμα και φάρμακα. «Αλλά οι δήμαρχοι δεν έχουν τη δύναμη να ανοίξουν τα λιμάνια», δήλωσε ο Ορλάντο στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Ο Ορλάντο είχε ξεκινήσει την εξέγερση των δημάρχων εναντίον του Σαλβίνι λίγο μετά το νέο έτος. Ο Ορλάντο διέταξε τους υπαλλήλους του να παρακούσουν τους νέους κανόνες της μεταναστευτικής πολιτικής και να συνεχίσουν σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμου, προχωρώντας σε μια πράξη πολιτική ανυπακοή.

Ο νόμος Σαλβίνι παραβιάζει «το ιταλικό σύνταγμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα», λέει. Δεκάδες δήμαρχοι σε όλη την Ιταλία έχουν συνταχθεί με τον συνάδελφό τους Ορλάντο, μεταξύ των οποίων οι δήμαρχοι μεγάλων πόλεων όπως η Νάπολη, το Μιλάνο και η Φλωρεντία.




Γεγονός όμως είναι πως οι φωνές μερικών δημάρχων, χάνονται μπροστά στο πλήθος κόσμου που υποστηρίζει τον Σαλβίνι και τον θεωρεί πραγματικό ηγέτη για την Ιταλία, αλλά και παράδειγμα πολιτικού αρχηγού και για άλλες χώρες που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση.

ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ Ο ΣΑΛΒΙΝΙ ΜΕ 49%

Σαρώνει στις δημοσκοπήσεις ο ηγέτης Εθνικής Δεξιάς. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση, το 49% των Ιταλών τάσσεται υπέρ του Σαλβίνι και των πολιτικών που ακολουθεί και πρεσβεύει, γεγονός που μετατρέπει τους ισχυρισμούς των Δημάρχων και άλλων, σε πλήρως αδιάφορα παραληρήματα.

Πρώτος στη δημοτικότητα πολιτικός αρχηγός στην Ιταλία αναδεικνύεται ο υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της EMG.

Ποσοστό 49% επιδοκιμάζει την πολιτική του Σαλβίνι. Ακολουθεί ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte με 46% και ο κυβερνητικός εταίρος του Σαλβίνι και επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, Luigi Di Maio με 43%.

Έπονται με 21% η Georgia Meloni του ακροδεξιού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας» και ο Σοσιαλδημοκράτης πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέτζι με 16%. Ποσοστό 15% συγκεντρώνει ο επίσης πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.