Tελευταια Νεα

Τετάρτη, Ιανουαρίου 16, 2019

AYTO NA MHN TO MAΘΕΙ Ο ΑΛΕΚΣΗΣ: Ψηφοφόροι ετών... 165 στις λίστες των εκλογών του «σουλτάνου»!


Το παρασκήνιο των προεδρικών εκλογών και της επανεκλογής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Απίθανες περιπτώσεις από τις λίστες του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου στην Τουρκία
Χιλιάδες υπεραιωνόβιοι άνθρωποι, αλλά και χιλιάδες άλλοι που δεν βρίσκονται στη ζωή φέρονται να άσκησαν για... πρώτη φορά το δικαίωμά τους να ψηφίσουν στην Τουρκία, σύμφωνα με τις λίστες της αρμόδιας αρχής που διέρρευσε στη δημοσιότητα από τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Τουρκία, στις 24 Ιουνίου 2018.

Τα στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα προκαλούν έντονες σκέψεις για εκλογική νοθεία, ωστόσο η διαδικασία ελέγχου έχει ολοκληρωθεί και οι αρμόδιες αρχές έχουν αποφανθεί ότι οι διαδικασίες διεξήχθησαν νομότυπα και καθαρά.

Σύμφωνα με τις λίστες του τουρκικού Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου (YSK), στις τουρκικές προεδρικές εκλογές ψήφισαν 6.389 άνθρωποι ηλικίας από 100 έως 165 ετών! Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση, είναι μία 165χρονη γυναίκα από το Καϊσερί, η οποία, μάλιστα, άσκησε για πρώτη φορά το δικαίωμά της να ψηφίσει. Η γυναίκα 165 ετών, εφόσον δεν έχει γίνει κάποιο... λάθος, τότε είναι μακράν η πιο μεγάλη σε ηλικία γυναίκα στον πλανήτη.

Όμως δεν είναι η μόνη. Όπως φαίνεται από τις λίστες της YSK, η Τουρκία πρέπει να διαθέτει μακράν του γηραιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, προφανώς αποτέλεσμα της υποδειγματικής διακυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις τελευταίες δεκαετίες, ο οποίος τον Ιούνιο, εξασφάλισε την ανανέωση της θητείας του, ενώ νωρίτερα είχε φροντίσει να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας, αναλαμβάνοντας, επί της ουσίας, υπεραρμοδιότητες.
Η γυναίκα, ηλικίας 165 ετών, δεν είναι η μοναδική στην Τουρκία που... πλησιάζει τα χρόνια του... Βιβλικού Αβραάμ και του... Ισαάκ. Στις λίστες ξεχωρίζουν ένας άντρας 149 ετών, ονόματι Zulfu και μία γυναίκα 148 ετών, ονόματι Ayse. Τα επώνυμά τους δεν διέρρευσαν, ενώ άπαντες, ψήφισαν για πρώτη φορά, προφανώς αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα των ιστορικών στιγμών που ζούσαν, καθώς «έπρεπε» να νικήσει με διαφορά ο «σουλτάνος».

Τα παραπάνω δεν ήταν τα μοναδικά... μεμπτά σημεία από τις εκλογές της 24ης Ιουνίου 2018 στην Τουρκία. Περίπου 900.000 εγγεγραμμμένοι στους καταλόγους, εμφανίζονται σήμερα νεκροί, δίχως να είναι εφικτή η διασταύρωση των στοιχείων τους.

Παράλληλα, σε πολλές περιοχές και ιδιαίτερα το 90-95% στις επαρχίες Orta και Çamlıdere, οι ψηφοφόροι ψήφισαν δύο, ή και τρεις φορές!

Η λίστα με τα... περίεργα δεν εξαντλείται στα παραπάνω, καθώς στο «παιχνίδι» εντάχθηκαν και περισσότεροι από 56.000 πρόσφυγες από τη Συρία, στους οποίους δόθηκε υπηκοότητα με τη διαδικασία... του κατεπείγοντος.

Σε πολλές ακόμα περιπτώσεις, αναγράφονται ψηφοφόροι σε κτίρια που... χωρούν πολλούς λιγότερους από τους εγγεγραμμένους, ενώ κάποιοι Τούρκοι, προφανώς για λόγους... καλύτερης λειτουργίας των εγκαταστάσεων, εμφανίστηκαν να διαμένουν σε γήπεδα, στάδια, αποθήκες και κάθε λογής δημόσια κτίρια.

Να σημειώσουμε ότι η αντιπολίτευση στην Τουρκία είχε καταγγείλει νοθεία στις εκλογές, ενώ όσοι πολιτικοί αντίπαλοι του Ερντογάν σχετίζονταν με τους Κούρδους, εκδιώχθηκαν και φυλακίστηκαν, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις -κυρίως- στην ευρωπαϊκή κοινότητα.
« Προηγουμενη
Επομενη »