Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τραγωδία στην Αρχαία Ολυμπία: 73χρονη απανθρακώθηκε μέσα στο σπίτι της

Την ηλικιωμένη είχαν σώσει άλλη μία φορά οι γείτονές της - Πιθανόν η πυρκαγιά να ξεκίνησε από σπίθα τζακιού που έπεσε στο στρώμα του κρεβατ...


Την ηλικιωμένη είχαν σώσει άλλη μία φορά οι γείτονές της - Πιθανόν η πυρκαγιά να ξεκίνησε από σπίθα τζακιού που έπεσε στο στρώμα του κρεβατιού
Απανθρακωμένη από φωτιά που ξεκίνησε από το τζάκι που είχε ανάψει για να ζεσταθεί από το τσουχτερό κρύο, βρέθηκε η 73χρονη Ελπίδα Γιαννακά, στον οικισμό Ζαχαρέικα Αντρωνίου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Η γυναίκα είχε κινδυνεύσει μία ακόμη φορά, όμως οι γείτονες αντιλήφθηκαν την πυρκαγιά και κατάφεραν να τη διασώσουν.




Αυτή τη φορά, η φωτιά έγινε αντιληπτή από τους κατοίκους του μικρού οικισμού, όταν πια είχε πάρει διαστάσεις. Μην μπορώντας να προσεγγίσουν, προσπάθησαν να τη σβήσουν ρίχνοντας νερό με τα λάστιχα ποτίσματος από το ανοιχτό παράθυρο της κουζίνας. Λίγη ώρα αργότερα –κι ενώ είχαν ενημερώσει την Πυροσβεστική και την Αστυνομία– κατάφεραν να την περιορίσουν, αλλά δεν κατάφεραν να σώσουν την άτυχη γυναίκα.




Την εντόπισαν μέσα στον χώρο της κουζίνας, καμένη.


Aκριβείς απαντήσεις για το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά, θα «δώσει» η έρευνα του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής, αν και τα πρώτα στοιχεία -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες– δείχνουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από το στρώμα του κρεβατιού, το οποίο βρισκόταν δίπλα στο τζάκι. Η θέση στην οποία βρέθηκε η άτυχη γυναίκα «μαρτυρά» την προσπάθειά της να σωθεί, αλλά τα κινητικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, φαίνεται ότι δεν της επέτρεψαν να απομακρυνθεί έγκαιρα από το σημείο, με συνέπεια να αφήσει εκεί την τελευταία της πνοή, με μαρτυρικό τρόπο.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 7 οχήματα και 15 άνδρες, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου και από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αρχαίας Ολυμπίας, με επικεφαλής τον Διοικητή της Π.Υ, Πύραρχο Ιωάννη Καραμαλίκη.

Στο σημείο βρέθηκε και ισχυρή αστυνομική δύναμη από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας, το ΑΤ Αρχαίας Ολυμπίας, τον Αστ. Σταθμό Δίβρης, την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου καθώς και κλιμάκιο της Σήμανσης, με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, Αστ. Διευθυντή Βαγγέλη Αναγνωστάκη.