Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Η ΕΛ.ΑΣ. ξανασκότωσε το παιδί μας...» ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΤΣΙΦΑ ΣΤΟΝ ΤΙΣΠΡΑ: «Ίδια τακτική με την Sigurimi του Χότζα κατά των Ελλήνων»...!!!

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η ΕΛΑΣ χρησιμοποίησε την ίδια ακριβώς μέθοδο με αυτή που χρησιμοποιούσε η Sigurimi κατά των Ελλήνων την ε...



«Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η ΕΛΑΣ χρησιμοποίησε την ίδια ακριβώς μέθοδο με αυτή που χρησιμοποιούσε η Sigurimi κατά των Ελλήνων την εποχή της δικτατορίας, για να σκοτώσει τον χαρακτήρα του παιδιού μας» γράφουν στην επιστολή τους και ζητούν παρέμβαση Τσίπρα για τη διαλεύκανση της δολοφονίας




Με μια επιστολή που αποπνέει περηφάνια και αξιοπρέπεια, ενώ ταυτόχρονα μεταδίδει τον ανθρώπινο πόνο για τον άδικο χαμό του παιδιού τους, ο Γιάννης και η Βασιλεία Κατσίφα απέστειλαν προσωπική επιστολή προς τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας του να παρέμβει τόσο για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του γιου τους Κωνσταντίνου από την αλβανική αστυνομία όσο και για τις συνεχιζόμενες μεθοδεύσεις των Τιράνων κατά της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Στο πρώτο μέρος της επιστολής προς τον κ. Τσίπρα, ο Γιάννης και η Βασιλεία Κατσίφα περιγράφουν με γλαφυρό τρόπο όσα βίωσαν ως Ελληνες στην Αλβανία του δικτάτορα Ενβέρ Χότζα, αλλά και μετά το 1990 αναζητώντας καλύτερη ζωή στημητέρα πατρίδα, τονίζοντας ότι, παρά τις αντίξοες συνθήκες και τις ανυπέρβλητες δυσκολίες, μετέδωσαν στον Κωνσταντίνο και τις τρεις αδελφές του την αγάπη για τον Ελληνισμό και την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Αναφέρουν συγκεκριμένα: «Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στο χωριό Βουλιαράτες της Δρόπολης. Μαζί με τους συμπατριώτες μας βιώσαμε την καταπίεση και τους διωγμούς που υπέστη η Εθνική Ελληνική Μειονότητα από το απολυταρχικό καθεστώς, που επικρατούσε στην Αλβανία μέχρι το 1990. Εδώ γεννήθηκε ο γιος μας ο Κωνσταντίνος όπως και οι τρεις κόρες μας. Με την πτώση του δικτατορικού καθεστώτος, η οικογένειά μας, όπως και όλοι οι συμπατριώτες μας, αναζητήσαμε στην Ελλάδα την ελευθερία και την αξιοπρέπεια που μας στέρησαν. Μαζί με την αγάπη, την παρηγοριά και τη στήριξη που βρήκαμε στα αδέρφια μας, ήρθαμε αντιμέτωποι και με την απόρριψη, την αδιαφορία και την ταλαιπωρία της γραφειοκρατίας του Ελληνικού Κράτους. Καταστάσεις που μας πλήγωσαν αλλά δεν απελπιστήκαμε. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες μεγαλώσαμε τα παιδιά μας, εμφυσώντας τους παράλληλα τις αρχές και αξίες που επιβάλλει η πίστη μας, ο τόπος, οι παραδόσεις και η ιστορία μας, χωρίς ποτέ να ξεχνάμε το πατρικό μας και την υποχρέωση που έχουμε για την ιδιαίτερη μας πατρίδα».