Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πυροβολισμοί στο Στρασβούργο με ένα νεκρό και εννιά τραυματίες - «Είμαστε εγκλωβισμένοι », λένε Ελληνες ευρωβουλευτές

kathimeriniΠυροβολισμοί σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης κοντά στην εμβληματική χριστουγεννιάτικη αγορά, στην Κεντρική Πλατεία Κλεμπερ στην ...


kathimeriniΠυροβολισμοί σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης κοντά στην εμβληματική χριστουγεννιάτικη αγορά, στην Κεντρική Πλατεία Κλεμπερ στην πόλη του Στρασβούργου με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν να κάνει λόγο για «σοβαρό επεισόδιο ασφαλείας».




Σύμφωνα με πληροφορίες της γαλλικής πυροσβεστικής υπηρεσίας, ένας άνθρωπος είναι νεκρός, ενώ άλλοι εννιά τραυματίστηκαν. Δεν υπάρχει ακόμη ενημέρωση για το αν η κατάσταση της υγείας των τραυματισμένων είναι σοβαρή.

Όπως ανέφερε στον ιστότοπό της η τοπική εφημερίδα DNA (Dernieres nouvelles d' Alsace) ο ένοπλος άνοιξε πυρ στην οδό Γκραντ Αρκάντ. Κατόπιν κατευθύνθηκε προς την Γκραντ Ρι, όπου συνέχισε να πυροβολεί.

Ο δήμος του Στρασβούργου κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ οι υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάλεσαν επίσης όσους βρίσκονταν στο κτίριο να παραμείνουν εκεί και να μην βγουν έξω.

«Πυροβολισμοί στο κέντρο του Στρασβούργου. Παρακαλούμε όλους να μείνουν στα σπίτια τους αναμένοντας να ξεκαθαρίσει η κατάσταση», ανέφερε ο αντιδήμαρχος της πόλης, Αλέν Φοντανέλ.

Οι αρχές κάλεσαν επίσης μέσω του Twitter τον κόσμο να μην διαδίδει ψευδείς φήμες, να παραμείνει ψύχραιμος και να ενημερώνεται μόνο από επίσημες πηγές.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε την ώρα της επίθεση κοντά στο σημείο και έκανε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο twitter από το εσωτερικό μίας καφετέριας.Από το γραφείο του στο Στρασβούργο όπου παραμένει για λόγους ασφαλείας μετά από υποδείξεις των αρμοδίων αρχών, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δηλώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες που έχουν, οι πυροβολισμοί "έπεσαν" στην Χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου.

Οι αρμόδιες αρχές κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες χωρίς να δίνουν περισσότερα στοιχεία ενώ μέχρι στιγμής ο δράστης δεν έχει συλληφθεί ή εξουδετερωθεί, αναφέρει ο κ. Παπαδημούλης και όπως προσθέτει στην επικοινωνία του με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με απόφαση των αρμοδίων αρχών έχει απαγορευτεί η κίνηση έξω από το κοινοβούλιο και δεν επιτρέπεται για λόγους ασφαλείας σε κανέναν να μετακινηθεί. Αντίστοιχα και όσοι πολίτες βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης παραμένουν στο σημεία μέχρι νεοτέρας.




Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογραμμίζει πως η σκέψη του αυτή την ώρα είναι στις οικογένειες των θυμάτων και εκφράζει την ελπίδα να υπάρχουν οι λιγότερες δυνατές ανθρώπινες απώλειες.