Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ανατροπή: Ο ιατροδικαστής δεν διαπιστώνει ίχνη βιασμού στον 19χρονο Αλβανό

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις πληροφορίες από την πλευρά των γιατρών του Ευαγγελισμού που επιβεβαίωναν την καταγγελία του 19χρονου για ε...


Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις πληροφορίες από την πλευρά των γιατρών του Ευαγγελισμού που επιβεβαίωναν την καταγγελία του 19χρονου για ενδεχόμενο βιασμό του εντός των φυλακών Αυλώνας κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού του
Δεν διαπιστώνει ίχνη βιασμού στον 19χρονο Αλβανό ο ιατροδικαστής που κλήθηκε να εξετάσει τον κατηγορούμενο για την δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο.





Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις πληροφορίες από την πλευρά των γιατρών του Ευαγγελισμού που επιβεβαίωναν την καταγγελία του 19χρονου για ενδεχόμενο βιασμό του εντός των φυλακών Αυλώνας κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού του.




Με δήλωση του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλης Καλογήρου σχετικά με τον ξυλοδαρμό του 19χρόνου κρατούμενου στις φυλακές Αυλώνα ξεκαθαρίζει ότι υπεβλήθη σε ιατροδικαστική εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα ως προς την ύπαρξη ευρημάτων βιασμού.

Αναλυτικά ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει στη δήλωση του :

«Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε πράξη βίας που εκδηλώνεται από οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο, πολύ περισσότερο όταν αυτό συμβαίνει στη φυλακή, σ’ ένα χώρο που διέπεται από κανόνες και πρέπει να επικρατούν συνθήκες ασφάλειας για όλους. Σ’ ένα κράτος δικαίου τέτοια περιστατικά δεν έχουν θέση. Γι’ αυτό άλλωστε ήδη με το ν. 4322/2015 θεσμοθετήσαμε την αθροιστική έκτιση ποινών που επιβάλλονται για εγκλήματα βίας τα οποία τελούνται στις φυλακές.

Ως προς τη συγκεκριμένη υπόθεση: Διευκρινίζεται, κατ’ αρχάς, ότι την αρχική επιλογή του τόπου φυλάκισης δεν την κάνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά η Εισαγγελική Αρχή. Μόλις έγινε, ωστόσο, γνωστό ότι ο 19χρονος προσωρινά κρατούμενος Α.Λ. θα εισαγόταν στο Κ.Κ. Αυλώνα δόθηκαν ξεκάθαρες εντολές στους υπευθύνους για τη λήψη ειδικών μέτρων προστασίας της ζωής και της σωματικής του ακεραιότητας. Ακολούθως τοποθετήθηκε μόνος του σε κελί σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με άλλους κρατουμένους. Ωστόσο, συγκρατούμενοί του αφού παραβίασαν τρεις πόρτες έφτασαν σ’ αυτόν και του επιτέθηκαν λεκτικά και σωματικά. Ο κρατούμενος εκτός του ιατρικού ελέγχου, υπεβλήθη, μετά από σχετική παραγγελία και σε ιατροδικαστική εξέταση, με αρνητικό αποτέλεσμα ως προς την ύπαρξη ευρημάτων βιασμού. Για το συμβάν διεξάγεται ήδη αστυνομική προανάκριση ενώ παραγγέλθηκε εισαγγελική έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Για λόγους προστασίας του κρατουμένου αποφασίστηκε ήδη η μεταγωγή του σε άλλο Κατάστημα Κράτησης».

Το ενδεχόμενο να έχει βιαστεί κατά την διάρκεια του ξυλοδαρμού του στις φυλακές Αυλώνα, άφησε ανοικτό νωρίτερα ο 19χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο.

Ο 19χρονος φαίνεται να έχει καταθέσει ότι μπήκαν στο κελί περί τα 20 άτομα: «Φώναζαν, έβριζαν και με χτυπούσαν. Κάποια στιγμή άκουσα έναν από αυτούς να λέει βγάλτε του το παντελόνι. Λιποθύμησα από την πίεση και τα χτυπήματα. Όταν ξύπνησα ήμουν σε άλλο χώρο, χωρίς παντελόνι και εσώρουχο. Δεν ξέρω τι μου έκαναν».

Σημειώνεται ότι ταυτοποιήθηκαν δύο από του επτά δράστες της αυτοδικίας. Πρόκειται για έναν Έλληνα και ένα αλλοδαπό, μάλιστα ένας εκ των δύο παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στην επίθεση σε βάρος του 19χρονου.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί έχουν πάρει κατάθεση από έναν φύλακα ο οποίος ανέφερε ότι το περιστατικό έγινε μεταξύ 4 και 4.30 το απόγευμα κατά τη διάρκεια του προαυλισμού των κρατουμένων. Οι δράστες με κάποιο τρόπο έσπασαν την κλειδωμένη πόρτα του κελιού απομόνωσης προβαίνοντας στις συγκεκριμένες πράξεις.

Οι συγκρατούμενοι του νεαρού αρχικά του επιτέθηκαν λεκτικά και στη συνέχεια τον χτύπησαν. Την ίδια στιγμή τον ρωτούσαν γιατί έκανε το έγκλημα στη Ρόδο και εκείνος απαντούσε «δεν το έκανα εγώ, ο άλλος το έκανε».