Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συναγερμός στην Α.Μεσόγειο: Έβγαλε ερευνητικό σκάφος το Ισραήλ – Σε αποσταση «αναπνοής» Τουρκική φρεγάτα – Απλώνεται & το Ελληνικό ΠΝ

Ισραήλ, Κύπρος, Ελλάδα, αλλά και Αίγυπτος οφείλουν μετά τις πολύ άσχημες προχθεσινές εξελίξεις στην Συρία και την παράδοση ουσιαστικά τ...


Ισραήλ, Κύπρος, Ελλάδα, αλλά και Αίγυπτος οφείλουν μετά τις πολύ άσχημες προχθεσινές εξελίξεις στην Συρία και την παράδοση ουσιαστικά της χώρας στα «νύχια του Ερντογάν», που ορέγεται την αναβίωση του εθνικού όρκου, να δημιουργήσουν έναν ισχυρότατο αμυντικό άξονα που θα αντικρούει τα σχέδια της Τουρκίας στην Α.Μεσόγειο-Αιγαίο, Μέση Ανατολή και θα διασφαλίζει τον East Med και τα υπόλοιπα σχέδια τους.

Οι Τούρκοι ήδη κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα για να υφαρπάξουν την Βόρεια Συρία και το Β.Ιράκ, με στόχο να δημιουργήσουν ένα νέο «τουρκικό Κόσοβο» αυτήν την φορά, που θα κατοικείται αποκλειστικά από Τουρκμένους το οποίο θα εντάξουν πρώτο στην νέα οθωμανική τους αυτοκρατορία.




Την ίδια στιγμή, μισθωμένο ερευνητικό πλοίο που θα διεξάγει έρευνες επ’ ωφελεία του Ισραήλ, κινήθηκε από τη Δυτική Μεσόγειο, πέρασε Νότια από την Κρήτη και έφτασε στην Ανατολική Μεσόγειο για να ξεκινήσει να εργάζεται το επιστημονικό προσωπικό που έχει ως πλήρωμα.

Η Αθήνα παρακολουθεί τις εξελίξεις μιας και φαίνεται πως υπάρχει μια συγκεκριμένη νέα δυναμική, ενώ από την άλλη πλευρά η Τουρκία, σε κοντινή απόσταση έχει στείλει μια φρεγάτα να παρακολουθεί τις κινήσεις του ερευνητικού, ίσως και μουδιασμένα, γνωρίζοντας ότι το Ισραήλ σε καμία περίπτωση δεν αστειεύεται και δοθείσης της ευκαιρίας δεν πρόκειται ν’ αφήσει τίποτα να πέσει κάτω, σηκώνοντας το γάντι, αναφέρει το hellasjournal.

Ας μην ξεχνάμε πως μέχρι πριν λίγες ημέρες ήταν σε εξέλιξη μεγάλη άσκηση χερσαίων δυνάμεων του Ισραήλ με Κυπρίους των Ειδικών Δυνάμεων, ενώ πάνω από την Κύπρο πέταξαν συνολικά 80 αεροσκάφη του Ισραήλ, διαφόρων τύπων και οι πιλότοι τους ασκήθηκαν τόσο πάνω από το έδαφος ενώ έδωσαν μεγάλη βαρύτητα και σε σενάρια που εκτυλίχθηκαν πάνω από θαλάσσιο περιβάλλον, στο πλαίσιο εκπαιδεύσεων που έχουν να κάνουν με την προστασία θαλάσσιας πλατφόρμας ακόμη και από πολεμικά αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα φρεγάτες του Ελληνικού Στόλου συνεχίζουν να πλέουν στα νερά της Μεσογείου, στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικότητας προς κάθε κατεύθυνση για την ρότα που έχει χαράξει η Αθήνα, στο πλαίσιο της ευρείας στρατιωτικής δύναμης που αναπτύσσεται στη Μεσόγειο. pentapostagma.gr