Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Υποθαλάσσια διαφυγή και διάσωση απο το Υ/Β ΜΑΤΡΟΖΟΣ του ΠΝ στο Κόλπο Taranto (video)...«Που έβγαζε μάτια»

Μια εξαιρετικά σημαντική υποθαλάσσια διαφυγή και διάσωση που διοργάνωσε η Ιταλία πραγματοποιήθηκε στον κόλπο του Taranto στις 8 Νοεμβρ...



Μια εξαιρετικά σημαντική υποθαλάσσια διαφυγή και διάσωση που διοργάνωσε η Ιταλία πραγματοποιήθηκε στον κόλπο του Taranto στις 8 Νοεμβρίου. …Εκεί που το Υ/Β ΜΑΤΡΟΖΟΣ » του ΠΝ έβγαλε κυριολεκτικά μάτια»




Εκτός από δύο υποβρύχια και πολλαπλά πλοία, η άσκηση παρακολουθήθηκε από το Διεθνές Γραφείο Διασύνδεσης Υποβρυχίων (ISMERLO) με έδρα το Northwood, Ηνωμένο Βασίλειο.

Ένα υποβρύχιο που εκτελεί μια κλήση κινδύνου κατά τη διάρκεια μιας άσκησης οδηγεί την ιταλική φρεγάτα ITS Margottini, κατά τη διεξαγωγή εργασιών αναζήτησης.

Μετά την τοποθέτηση του υποβρυχίου σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από την επιφάνεια, η Command and Control μεταβιβάστηκε στο ITS Anteo το οποίο ξεκίνησε το DRASS Galeazzi SRV-300 DSRV.

Το ελληνικό υποβρύχιο HS Matrozos, το ιταλικό υποβρύχιο ITS Romei και το ιταλικό βοηθητικό πλοίο ITS Anteo διεξήγαγαν μεταξύ άλλων εκπαίδευση σε αναζήτηση, διάσωση και αποβίβαση από κατεστραμμένο υποβρύχιο.

Ως πλατφόρμα εντολών και ελέγχου, το ITS Anteo χρησίμευσε ως κεντρικός κόμβος για την διοίκηση και τον έλεγχο της άσκησης.

Το πλοίο χρησίμευσε επίσης ως πλατφόρμα υλικοτεχνικής υποστήριξης καθ ‘όλη τη διάρκεια της άσκησης και ξεκίνησε την ιατρική και εξειδικευμένη ομάδα που ονομάζεται Ομάδα Υποβοηθούμενης Υποβοήθησης Αλεξιπτωτισμού (SPAG), που ανήκει στην ιταλική Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων στη La Spezia.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ