Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Κούρδοι «παίρνουν τα μέτρα» των Τούρκων: Drone-καμικάζι θα «θερίζουν» τουρκικές πόλεις – Από βάσεις στη Β. Συρία παρακολουθούν οι ΗΠΑ

Τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν νυχθημερόν οι Αμερικανοί από τις βάσεις τους στην Β.Συρία, προκαλώντας οργή στο παλάτι του ...


Τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν νυχθημερόν οι Αμερικανοί από τις βάσεις τους στην Β.Συρία, προκαλώντας οργή στο παλάτι του Ερντογάν για τις προθέσεις της Ουάσιγκτον.





Οι Αμερικανοί από τις βάσεις που έχουν δημιουργήσει στην Βόρεια Συρία παρακολουθούν τα πάντα όσον αφορά τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στα σύνορα της Τουρκίας, καταγράφοντας κάθε κίνηση τους, αποδεικνύοντας εμμέσως ότι η συνάντηση Τραμπ και Ερντογάν στο Παρίσι ήταν καθαρά εθιμοτυπικού χαρακτήρα.

Περισσότερες από 10 αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις, από τις 22 που έχουν συνολικά οι Η.Π.Α. στην περιοχή, βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Παρ’ όλα αυτά, η Ουάσιγκτον αρνείται ότι έχει δημιουργήσει στρατιωτικές βάσεις σε αυτές τις θέσεις.

Το άλλο που έχει εξοργίσει την Άγκυρα είναι ότι λίγες μέρες μετά τη διεξαγωγή κοινών περιπολιών με την Τουρκία στην Ιεράπολη της Συρίας, οι αμερικανικές δυνάμεις διενήργησαν περιπολίες με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις κοντά στα τουρκικά σύνορα στο Hasakah της Συρίας.

Το SDF ως γνωστό κυριαρχείται από την πολιτοφυλακή του YPG, η οποία είναι η ένοπλη πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος (PYD), του Συριακού Κουρδικού Κόμματος.

Αυτό ήταν και το θέμα του τηλεφωνήματος του Ερντογάν με τον Τραμπ προχθές, διότι το γεγονός αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση για την Άγκυρα.

Εμφανίστηκαν φωτογραφίες που έδειχναν Κούρδους που φορούσαν στολές με φωτογραφία του Α.Οτσαλάν, αρχηγό του PKK, κάτι που προκάλεσε μεγάλη οργή στις τουρκικές δυνάμεις.

Ο νέος ειδικός απεσταλμένος της Ουάσινγκτον στη Συρία και πρώην πρεσβευτής της Άγκυρας Τζέιμς Τζέφρι δήλωσε την Τετάρτη ότι η θέση των ΗΠΑ για το ΡΚΚ ήταν «σαφής», αλλά δεν χαρακτήρισε όμως το συριακό παρακλάδι των Κούρδων (YPG) ως τρομοκρατική οργάνωση όπως το PKK.

Οι ΗΠΑ έχουν τρεις βάσεις στην Ιεράπολη οι οποίες διαθέτουν ένα μεγάλο σύστημα ραντάρ στο Kobani και το al-Hasakah,το οποίο καταγράφει τα πάντα εντός της τουρκικής επικράτειας και αυτό αποτελεί ευθεία πρόκληση για την τουρκική στρατιωτική και πολιτική ηγεσία.
pentapostagma.gr