Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΝΑ «ΤΣΑΦ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΠΟΚΗ... Σε απόσταση «αναπνοής» έφθασαν Ελληνικά, Ισραηλινά και Γαλλικά πλοία με τουρκική πυραυλάκατο – Βίντεο

Η πρώτη επαφή ελληνικών και γαλλικών πολεμικών πλοίων με τουρκική πυραυλάκατο σε δεσμευμένη περιοχή της Κύπρου έλαβε χώρα κατά την διεξαγωγ...


Η πρώτη επαφή ελληνικών και γαλλικών πολεμικών πλοίων με τουρκική πυραυλάκατο σε δεσμευμένη περιοχή της Κύπρου έλαβε χώρα κατά την διεξαγωγή της πολυεθνικής άσκησης "Νέμεσις 2018" όταν το τουρκικό σκάφος παρανόμως εισήλθε στο χώρο της άσκησης.




Στην άσκηση με τη συμμετοχή ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, της Γαλλίας, του Ισραήλ, της Βρετανίας, της Ελλάδας και της Ιορδανίας η πυραυλάκατος του τουρκικού πολεμικού Ναυτικού με την επωνυμία "Karayel" εισήλθε στην περιοχή που δέσμευσε με Navtex η Κυπριακή Δημοκρατία και παρέμεινε σε αυτήν για τουλάχιστον μία ώρα.

Στην πρώτη φάση της άσκησης συμμετείχαν ισραηλινά πλωτά μέσα και το περιπολικό της Διοίκησης Ναυτικού "Τσομάκης"

Στην δεύτερη φάση της άσκησης συμμετείχαν γαλλική και ελληνική φρεγάτα και το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης "Πλοιάρχος Αντρέας Ιωαννίδης"

Σύμφωνα με το alphanews.live δεν υπήρξε οποιαδήποτε επικοινωνία των πλωτών μέσων που συμμετείχαν στην άσκηση με το πλήρωμα του τουρκικού πολεμικού πλοίου, το οποίο βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από την περιοχή της εκτέλεσης των σεναρίων της "Νέμεσις 2018."