Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ελένη Θεοχάρους: «Θέλετε να δείτε τι συμβαίνει στην Β.'Ηπειρο; - Στείλτε επιτροπή χωρίς την παρουσία Αλβανών χαφιέδων»

Η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και Ευρωβουλευτής της Ομάδας του ECR ζήτησε στο ευρωκοινοβούλιο από τη...


Η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και Ευρωβουλευτής της Ομάδας του ECR ζήτησε στο ευρωκοινοβούλιο από την ΕΕ να στείλει μία ad hoc επιτροπή που θα αναζητήσει την αλήθεια για όσα συμβαίνουν στην Ελληνική Kοινότητα, «χωρίς την παρουσία των χαφιέδων του καθεστώτος που τρομοκρατούν τους πολίτες».




Είναι η πιο ηχηρή παρέμβαση που έχει γίνει μέχρι τώρα για την υπόθεση της δολοφονίας Κατσίφα αλλά και τους διωγμούς που έχει υποστεί η ελληνική μειονότητα στην Βόρεια Ήπειρο.

Όπως από χθες έχουμε ήδη δημοσιεύσει, η Ευρωβουλή αρνήθηκε να συμπεριλάβει στη σχετική συζήτηση ένα σημαντικό εθνικό, αλλά πρωτίστως ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θέμα, έχοντας μάλιστα Έλληνες ευρωβουλευτές συμπαραστάτες.


«Κυρία Πρόεδρε, πριν από λίγη ώρα το Σώμα απέρριψε την πρότασή μου και την πρόταση της Ομάδας ECR για ειδική συζήτηση σχετικά με τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα από την αλβανική αστυνομία και για να συζητήσουμε, παράλληλα, την παραβίαση των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Η ολομέλεια της Ευρωβουλής ‘πέταξε την μπάλα στην εξέδρα'» .

Αυτά ήταν τα λόγια του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά στο Στρασβούργο.

Αυτό που δημιουργεί όμως δυσάρεστη αίσθηση είναι η στάση των περισσότερων Ελλήνων ευρωβουλευτών, που σχεδόν όλοι ήταν άφαντοι. Από τους 27 Έλληνες και Κύπριους Ευρωβουλευτές στην ψηφοφορία, συμμετείχαν μόνο δέκα, εκ των οποίων ψήφισαν υπέρ της πρότασης Μαριά και Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), οι Ελένη Θεοχάρους, Γιώργος Κύρτσος, Νότης Μαριάς, Λευτέρης Χριστοφόρου, Τάκης Χατζηγεωργίου και οι Γιώργος Επιτήδειος, Λάμπρος Φουντούλης και Λευτέρης Συναδινός.

Οι αντιπρόσωποι του Ποταμιού, Γιώργος Γραμματικάκης και Μιλτιάδης Κύρκος, προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα: Ήταν ανάμεσα σε εκείνους που καταψήφισαν την πρόταση που υπέβαλλε ο κ. Μαριάς.  pronews.gr