Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το Βέλγιο επέλεξε το F-35 έναντι του Eurofighter για να αντικαταστήσει τα F-16

Το Βέλγιο επέλεξε τα αεριωθούμενα F-35 της Lockheed-Martin, αντί των Eurofighter Typhoon, για να αντικαταστήσει τα παλαιά F-16 του, μετέ...


Το Βέλγιο επέλεξε τα αεριωθούμενα F-35 της Lockheed-Martin, αντί των Eurofighter Typhoon, για να αντικαταστήσει τα παλαιά F-16 του, μετέδωσε το εθνικό βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.




Η χώρα συζητεί εδώ και μήνες την ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων αγορά 34 νέων μαχητικών αεριωθουμένων. Η τελευταία προθεσμία για μια απόφαση είναι η 29η Οκτωβρίου.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει την κυβερνητική απόφαση και δεν επιβεβαίωσε την προθεσμία της 29ης Οκτωβρίου.

Η απόφαση, την οποία περίμενε με ανυπομονησία η αεροδιαστημική βιομηχανία, αναμενόταν τον Ιούλιο πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Η αξία της παραγγελίας για τα αεριωθούμενα, που πρόκειται να αρχίσουν να παραδίδονται το 2023, υπολογίζεται σε 3,6 δισεκ. ευρώ.

Η Ουάσινγκτον παρέτεινε την ισχύ της προσφοράς της για τα F-35 μέχρι την 31η Οκτωβρίου κατόπιν αιτήματος των Βρυξελλών, δήλωσαν αμερικανικές πηγές, προσθέτοντας πως οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση θα επιφέρει αλλαγές στις τιμές.

Η επικράτηση της αμερικανικής αεροδιαστημικής εταιρείας Lockheed σηματοδοτεί μια αποτυχία για τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία, τις τέσσερις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Eurofighter.