Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΠΕΡΣΙ... Έριξαν ναφθαλίνη σε σχολείο στο Αγρίνιο και δεν έγιναν μαθήματα

Tο περιστατικό έγινε αντιληπτό από τους καθηγητές σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το agriniopress.gr. Ακόμα και η μυρωδιά της ναφθαλίνης είναι...

Tο περιστατικό έγινε αντιληπτό από τους καθηγητές σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το agriniopress.gr.

Ακόμα και η μυρωδιά της ναφθαλίνης είναι επικίνδυνη για τη ζωή κάποιων ανθρώπων, οι οποίοι έχουν έλλειψη ενός ενζύμου (G6PD). Μάλιστα, πολλοί από αυτούς δεν γνωρίζουν ότι έχουν αυτή την επικίνδυνη «αλλεργία».




Η έλλειψη του ενζύμου που συντελεί στην ομαλή λειτουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων και αποτελεί μια κληρονομική γενετική διαταραχή, που παρουσιάζεται σε συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό στους άνδρες, σε σχέση με τις γυναίκες.

Στη διεθνή βιβλιογραφία, είναι γνωστή και ως «κυαμισμός» ή «φαβισμός». Η έλλειψη του εν λόγω ενζύμου, δύναται να προκαλέσει καταστροφή στα ερυθρά αιμοσφαίρια, που μεταφέρουν οξυγόνο, από τους πνεύμονες στους ιστούς κατά μήκος του σώματος.




Το πιο συνηθισμένο και γνωστό ιατρικό πρόβλημα, σχετιζόμενο με την έλλειψη του ενζύμου G6PD, είναι λοιπόν, με βάση και τις παραπάνω πληροφορίες, η αιμολυτική αναιμία, μια κλινική κατάσταση, που χαρακτηρίζεται από μειωμένη ικανότητα του πάσχοντος οργανισμού, να αντικαταστήσει με ταχείς ρυθμούς, τα ταχέως καταστρεφόμενα στην περίπτωση απουσίας G6PD ερυθρά αιμοσφαίρια, με νέα και λειτουργικά.

Αυτός ο τύπος αναιμίας, οδηγεί σε ορισμένα κλασικά και χαρακτηριστικά συμπτώματα της αναιμίας, όπως η ωχρότητα, ο κιτρινισμός του δέρματος, η εύκολη κόπωση, τα σκούρα κόπρανα, το κόψιμο της αναπνοής, ο αυξημένος καρδιακός τόνος, η διόγκωση σπληνός, ο ίκτερος (στα νεογνά).
Η μυρωδιά στο σχολείο είναι αποπνικτική, ενώ από τη διεύθυνση ειδοποιήθηκε η αστυνομία που ερευνά το περιστατικό.

Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και πριν από δέκα μέρες αλλά τότε τα μαθήματα είχαν πραγματοποιηθεί κανονικά.