Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

MHN EΛΠΙΖΕΤΕ... «Ταφόπλακα» στα όποια σενάρια μείωσης των Τελών Κυκλοφορίας 2019 έβαλε η Παπανάτσιου

Με μια δήλωση-σοκ η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου σβήνει τις ελπίδες εκατομμυρίων ιδιοκτητών αυτοκινήτων που τα έχουν σε ακιν...


Με μια δήλωση-σοκ η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου σβήνει τις ελπίδες εκατομμυρίων ιδιοκτητών αυτοκινήτων που τα έχουν σε ακινησία για μείωση των Τελών Κυκλοφορίας 2019.

Ειδικότερα η κ. Παπανάτσιου μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Δεν έχουμε δημοσιονομικό χώρο για να αλλάξουμε τα Τέλη Κυκλοφορίας. Πήραμε τον δημοσιονομικό χώρο που υπήρχε για να δώσουμε κάποιες φοροελαφρύνσεις.






Αποφασίσαμε ότι αυτές οι ελαφρύνσεις θα είναι συγκεκριμένες που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Δεν μπορούμε να κάνουμε άλλες κινήσεις σε αυτή τη φάση. Αργότερα θα μπορέσουμε να κάνουμε».

Με αυτά τα λόγια μπαίνει προσωρινή «ταφόπλακα» στα όποια σενάρια μείωσης των Τελών Κυκλοφορίας 2019 χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις.

Πάντως σε αντίθεση με άλλες χρονιές το οικονομικό επιτελείο για πρώτη φορά δεν έχει πραγματοποιήσει καμία απολύτως «διαρροή» σχετικά με τις αλλαγές που προτίθενται να κάνει στα Τέλη Κυκλοφορίας.




Ο λόγος μάλλον είναι τριπλός καθώς από τη μία μεριά έχουμε περίπου 1,5 εκατ. οχήματα σε φορολογική ακινησία και ο άλλος έχει να κάνει με το γεγονός πως πάνω από 800.000 ιδιοκτήτες δεν πλήρωσαν τα Τέλη Κυκλοφορίας και κινούν παράνομα τα οχήματά τους.

Η τρίτη αιτία ωστόσο έχει να κάνει με το προεκλογικό κλίμα που έχει ξεκινήσει να υπάρχει στην… ατμόσφαιρα και βέβαια σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο κυβερνητικός συνασπισμός φαίνεται ότι δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά οπότε οι όποιες αλλαγές εκτιμούν πως μπορεί να τους αποβούν μοιραίες…

Από την άλλη μεριά τα κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για υπερπλεόνασμα αλλά ουδέποτε κανείς ξεστόμισε κάτι για μειώσεις στα υπέρογκα Τέλη Κυκλοφορίας ή μείωση των Τεκμηρίων Διαβίωσης.

Αντίθετα η υφυπουργός Οικονομικών κ. Παπανάτσιου τόνισε όπως προαναφέραμε ότι δεν έχουν δημοσιονομικό χώρο για να αλλάξουν τα Τέλη Κυκλοφορίας…

Γιατί θέλουν να μείνουν αμετάβλητα τα Τέλη Κυκλοφορίας

Ο λόγος της διατήρησης των Τελών Κυκλοφορίας 2019 στα ίδια επίπεδα με πέρυσι δεν είναι άλλος από τα δισεκατομμύρια ευρώ που εισρέουν στα δημόσια ταμεία από τα αυτοκίνητα τα οποία προέρχονται από τα Τέλη Κυκλοφορίας αλλά και από τα Τεκμήρια Διαβίωσης.

Ωστόσο θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως πέρυσι πάνω από 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων δεν πλήρωσαν τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2018 και κινούν παράνομα τα αυτοκίνητά τους καθώς δεν έχουν καταθέσει ούτε τις πινακίδες κυκλοφορίας τους.