Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οικογενειακός επιχειρηματικός «εμφύλιος» στα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης - Γιατί «σφάζονται» οι δυο του γιοι;

dikaiologitika Οικογενειακή διαμάχη έχει ξεσπάσει για την γνωστή οικογένεια “Κωνσταντινίδη” στο κλάδο της ζαχαροπλαστικής, η οποία, πέρα απ...


dikaiologitika Οικογενειακή διαμάχη έχει ξεσπάσει για την γνωστή οικογένεια “Κωνσταντινίδη” στο κλάδο της ζαχαροπλαστικής, η οποία, πέρα από την επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία, καταγράφει και μια πλούσια ιστορική κληρονομιά η οποία ανάγεται στην εποχή της Μικράς Ασίας.





Η μετάβαση στην Αθήνα, με την δημιουργία καταστήματος, του Θεόδωρου Κωνσταντινίδη, ενός εκ των αδελφών - μετόχων της οικογενειακής επιχείρησης στη Λάρισα, προκάλεσε την αντίδραση του έτερου αδερφού επίσης μετόχου στην εταιρεία της Λάρισας Γρηγόρη Κωνσταντινίδη .

Ο Γρηγόρης Κωνσταντινίδης δραστηριοποιείται εκτός Θεσσαλίας εδώ και πολλά χρόνια έχοντας δέκα καταστήματα στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη.

Αντιστοίχως, ο Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, διατηρούσε τρία ζαχαροπλαστεία στο Βόλο, εκ των οποίων το ένα, εκείνο της οδού Πολυμέρη, μεταφέρθηκε πρόσφατα στην Αθήνα, στην Νέα Ιωνία, πυροδοτώντας τις αντιδράσεις του Γρηγόρη.

Η πλευρά του Γρηγόρη Κωνσταντινίδη με μια δριμεία ανακοίνωση ως “Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδη”, στρέφεται κατά του νέου ζαχαροπλαστείου στη Νέα Ιωνία και “ενημερώνει τους πελάτες της ότι το κατάστημα- ζαχαροπλαστείο που έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του το τελευταίο διάστημα στην Νέα Ιωνία Αττικής, επί της οδού Κύμης αρ. 17, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αλυσίδα καταστημάτων της εταιρείας.

Η σχετική ανακοίνωση:




Με ανακοίνωσή τους τα Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδη ενημερώνουν τους πελάτες τους ότι το κατάστημα- ζαχαροπλαστείο που έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του το τελευταίο διάστημα στην Νέα Ιωνία Αττικής, επί της οδού Κύμης αρ. 17, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αλυσίδα καταστημάτων της εταιρείας.

«Κάθε προσπάθεια της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ως άνω καταστήματος να εκμεταλλευτεί τη φήμη, την αναγνώριση και την εκτίμηση που χαίρουν τα νομίμως καταχωρημένα δικαιώματα και προϊόντα της εταιρείας μας, καθώς και κάθε γραπτή ή προφορική αναφορά κατά την οποία το εν λόγω κατάστημα εμφανίζεται ότι αποτελεί μέλος των ζαχαροπλαστείων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, συνιστά αθέμιτη ανταγωνιστική πρακτική και αποτελεί πράξη παράνομη και καταχρηστική για την οποία η εταιρεία μας έχει ήδη κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Με στόχο να προστατεύσει τους πελάτες της «από ανάλογες πρακτικές παραπλάνησης» η εταιρεία υπενθυμίζει πως δραστηριοποιείται στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης μέσω των δώδεκα συνολικά υποκαταστημάτων της (ζαχαροπλαστείων), όπου και δραστηριοποιείται υπό το διακριτικό γνώρισμα – σήμα «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ».
Ειδικότερα σήμερα λειτουργεί 10 ζαχαροπλαστεία στο Νομό Αττικής και 2 στο Νομό Θεσσαλονίκης.

Στην Αττική λειτουργούν σήμερα τα καταστήματα: ​

1. Κατάστημα Λεωφόρου Μεσογείων αρ. 86, Αθήνα

2. Κατάστημα Λεωφόρου Μεσογείων αρ. 368, Αγία Παρασκευή

3. Κατάστημα Λεωφόρου Κηφισίας αρ.116, Αθήνα

4. Κατάστημα Λεωφόρου Κηφισίας αρ.129, Αθήνα

5. Κατάστημα Λεωφόρου Συγγρού αρ. 98-100, Αθήνα

6. Κατάστημα Σταδίου αρ.3, Αθήνα

7. Κατάστημα Λεωφόρου Κηφισίας αρ.76, Μαρούσι

8. Κατάστημα Λεωφόρου Πεντέλης αρ.72, Χαλάνδρι

9. Κατάστημα Λεωφόρου Βουλιαγμένης αρ. 534, Άλιμος

10. Κατάστημα Λεωφόρου Ποσειδώνος αρ. 67, Γλυφάδα

Στην Θεσσαλονίκη λειτουργούν σήμερα τα καταστήματα:

1. Κατάστημα Παύλου Μελά 7 και Μητροπόλεως 117

2. Κατάστημα Καλαμαριάς Αδριανουπόλεως 8 Θεσσαλονίκη, Καλαμαριά 55133

«Το σύνολο των καταστημάτων μας, είναι πιστοποιημένα με πιστοποιητικό ISO & HACCP και ακολουθούν απαρέγκλιτα τις προβλεπόμενες διαδικασίες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Απαντώντας o Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, την άποψη του οποίου ζήτησε το thessaliaeconomy.gr, αναφέρει “ότι λυπάται για όσα του καταλογίζει ο αδερφός του και πως κανείς δεν δικαιούται να του αφαιρέσει το επίθετο Κωνσταντινίδης, ούτε την προσωπική του ιστορία στον κλάδο της ζαχαροπλαστικής, θυμίζοντας ότι στην κοινή επιχείρηση με τον Γρηγόρη και τα άλλα αδέρφια τους στη Λάρισα, ο ίδιος είναι ένας εκ των δύο διαχειριστών. Μάλιστα έσπευσε να προσθέσει ότι την ίδια τέχνη σπούδασε και ακολουθεί και ο γιος του Μάρκος δίπλα στον πατέρα του”.