Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η γάτα με το ποντίκι πάλι… Βρετανικά EF-2000 με ρωσικά Tu-160 στη Βόρεια θάλασσα

defence-point.gr Βρετανικά μαχητικά Typhoon της δύναμης ταχείας αντίδρασης της RAF απογειώθηκαν από τη βάση του Lossiemouth για να παρακολο...


defence-point.gr Βρετανικά μαχητικά Typhoon της δύναμης ταχείας αντίδρασης της RAF απογειώθηκαν από τη βάση του Lossiemouth για να παρακολουθήσουν δύο ρωσικά αεροσκάφη που πλησίαζαν στον βρετανικό εναέριο χώρο. Επρόκειτο για δύο βομβαρδιστικά Tu-160 Blackjacks τα οποία δεν απάντησαν στα μηνύματα των Βρετανών ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.




«Τα ρωσικά βομβαρδιστικά που πετούν κοντά στον βρετανικό εναέριο χώρο αποτελούν μια ακόμα υπενθύμιση της ιδιαίτερα σοβαρής στρατιωτικής απειλής που στοιχειοθετεί σήμερα η Ρωσία», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Gavin Williamson.





«Δεν θα διστάσουμε να αμυνθούμε των ουρανών μας από επιθετικές κινήσεις. Για μια ακόμα φορά η άμεση αντίδραση της RAF απόδειξε τον ζωτικό ρόλο των ενόπλων μας δυνάμεων για την προστασία της Βρετανίας», είπε ο υπουργός.

«Η Βρετανία συνεργάζεται στενά με τους εταίρους της στο ΝΑΤΟ για την παρακολούθηση και αναχαίτιση των ρωσικών αεροσκαφών στη Βόρεια θάλασσα. Τα μαχητικά μας συνόδευσαν τα ρωσικά βομβαρδιστικά έξω από την ζώνη ελέγχου του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα ρωσικά βομβαρδιστικά σε καμία στιγμή δεν εισήλθαν στον εναέριό μας χώρο», ανέφερε.