Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πώς θα προστατέψετε τα παιδιά σας από την υπνοβασία;

Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο, αλλά η υπνοβασία είναι πιο συχνή στα παιδιά παρά στους ενήλικες και υπολογίζεται ότι γύρω στο 10% των παι...


Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο, αλλά η υπνοβασία είναι πιο συχνή στα παιδιά παρά στους ενήλικες και υπολογίζεται ότι γύρω στο 10% των παιδιών υπνοβατούν.

Ένας τρόπος να προστατέψετε τα παιδιά σας από την υπνοβασία είναι να αναπτύξετε μια υγιή καθημερινότητα ύπνου για το παιδί σας.




Δείτε πώς θα το καταφέρετε εφαρμόζοντας τις παρακάτω συμβουλές:
Oρίστε μια συγκεκριμένη ώρα ύπνου και βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας πέφτει για ύπνο μέχρι εκείνη την ώρα. Αυτό πρέπει να συμβαίνει είτε είναι Σαββατοκύριακο ή καθημερινή, είτε είστε σε διακοπές.
Δημιουργείστε μια ήρεμη ατμόσφαιρα πριν τον ύπνο. Αυτό σημαίνει είτε ένα ζεστό μπάνιο πριν τον ύπνο ή το διάβασμα ενός βιβλίου ή λίγη χαλαρωτική μουσική.
Όσο μπορείτε κρατήστε το δωμάτιο του μικρού σας απλό και χωρίς πολλά πράγματα που να του αποσπούν την προσοχή. Φροντίστε το δωμάτιο να είναι εντελώς σκοτεινό όταν πέφτει για ύπνο και αφαιρέστε ό,τι κάνει θόρυβο, όπως για παράδειγμα οι δείκτες ενός ρολογιού.
Φροντίστε για τη θερμοκρασία του δωματίου. Δεν θα πρέπει να είναι ούτε πολύ υψηλή, ούτε πολύ χαμηλή. Η θερμοκρασία στο δωμάτιο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για έναν καλό ύπνο.
Περιορίστε την ποσότητα υγρών που καταναλώνει πριν την ώρα του ύπνου έτσι ώστε να μη χρειαστεί να ξυπνήσει για να πάει στην τουαλέτα και να διακόψει τον ύπνο του.
Αποφύγετε να του δώσετε οτιδήποτε περιέχει ζάχαρη ή καφεΐνη τουλάχιστον 4 ώρες πριν τον ύπνο.



Οι ειδικοί προτείνουν σε περίπτωση που έχετε ήδη παρατηρήσει το παιδί σας να υπνοβατεί, την επόμενη φορά να κρατήσετε την ώρα ώστε να φροντίσετε 15-20 λεπτά πριν να το ξυπνάτε.

Τι μπορείτε να κάνετε ώστε να φροντίσετε το παιδί σας

Μερικές αλλαγές στην καθημερινότητα θα σας βοηθήσουν ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες να υπνοβατήσει.

Η καλή διατροφή βοηθά στη διατήρηση του σωστού βάρους του σώματος που με τη σειρά του βοηθά στον καλό ύπνο. Η παχυσαρκία συμβάλλει στο διακοπτόμενο ύπνο και αντίστοιχα σε αυξημένες πιθανότητες υπνοβασίας.




Η άσκηση επίσης είναι ένας καλός τρόπος να ενεργοποιηθεί το σώμα και να ξεκουραστεί καλύτερα το βράδυ. Μισή ώρα την ημέρα ποδήλατο ή οτιδήποτε αρέσει στο παιδί σας, θα μειώσει στο ελάχιστο την πιθανότητα να εκδηλώσει επεισόδια υπνοβασίας.

Καταγράψτε τι απασχολεί το παιδί σας και τι το στρεσάρει. Προσπαθήστε να το προστατεύετε από τις καταστάσεις που το αγχώνουν και το πιέζουν ώστε να νιώθει όσο πιο ήρεμο μπορεί.

Μην το αφήνετε να πέφτει για ύπνο το απόγευμα. Αυτά τα μισάωρα ύπνου μπορεί να επηρεάσουν πολύ το βραδινό ύπνο.

Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε αρώματα, όπως η λεβάντα ή το χαμομήλι στο μπάνιο του ή ανάψτε ένα κεράκι με αυτό το άρωμα στο σπίτι.

Ενημερωθείτε για το ποια φαγητά δεν είναι κατάλληλα για τα παιδιά που έχουν τάση να υπνοβατούν και αποφύγετέ τα, φροντίζοντας για μια καλή και υγιεινή διατροφή.


Πηγή: mothersblog.gr