Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χωρίς τον μικρό Δημήτρη Αλεξόπουλο -που κάηκε στο Μάτι- ξεκίνησε η σχολική χρονιά στη Νέα Μάκρη

Ο ανήλικος μαθητής έχασε τη ζωή του την 23η Ιουλίου από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ανατολική Αττική και κατέκαψε το Μάτι - Η νέα χρον...


Ο ανήλικος μαθητής έχασε τη ζωή του την 23η Ιουλίου από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ανατολική Αττική και κατέκαψε το Μάτι - Η νέα χρονιά ξεκίνησε όμως πολλοί είναι αυτοί που δεν μένουν πλεον στα σπίτια τους, αλλά φιλοξενούνται στις κατασκηνώσεις τους στρατού και της αεροπορίας
Ξεκίνησε σήμερα η νέα σχολική χρόνια για δεκάδες μαθητές όμως για τους μαθητές του Δήμου Νέας Μάκρης αυτή η χρόνια έρχεται έπειτα από ένα δύσκολο καλοκαίρι.




Η πρώτη ημερα του σχολείου σηματοδοτεί και την αρχή των υποχρεώσεων για τους μαθητές ωστόσο συνηθίζεται κάθε χρόνο τέτοια ημερα τα παιδιά να είναι χαρούμενα και ενθουσιασμένα καθώς θα δουν και πάλι, μετά από τρεις μήνες περίπου, τους φίλους και τους συμμαθητές τους.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τους μαθητές τους 2ου Γυμνάσιου Νέας Μάκρης αφού φέτος η θέση στο θρανίο του 13χρονου Δημήτρη Αλεξόπουλου είναι κενή! Ο ανήλικος μαθητής έχασε τη ζωή του την 23η Ιουλίου από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ανατολική Αττική και κατέκαψε το Μάτι.

Η τραγική ιστορία του είδε το φως της δημοσιότητας όταν ο πατέρας του, Αναστάσιος, αναγνώρισε τον γιο του σε μία φωτογραφία που είχε τραβηχτεί στην παραλία της «Αργυράς Ακτής» και που κυκλοφόρησε εκείνες τις ημερες στο διαδίκτυο. Οι ελπίδες έσβησαν όμως στις 28 του Ιούλη όποτε και ταυτοποιήθηκε η σορος του.

«Ήταν ένα δραματικό καλοκαίρι. Νιώσαμε όλη την παλέτα των αρνητικών συναισθημάτων, πόνο, αγωνία, θλίψη, πένθος, απόγνωση. Όλη αυτή η ασύλληπτη τραγωδία που ζήσαμε είναι ένα ψηφιδοτό και αποτελείται από μικρές τραγωδίες: αδιανόητα σπαρακτικές! Μία από αυτές τις ψηφίδες έχει πάνο το δικό του όμορφο πρόσωπο, του μαθητή μας Δημήτρη Αρίστου Αλεξόπουλου. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω, πριν γυρίσουμε τη σελίδα και μπούμε στη νέα χρόνια να τηρήσουνε ενός λεπτού σιγή για χάρη όλων αυτών που χάθηκαν τόσο άδικα», ανέφερε μεταξύ άλλων η διευθύντρια του σχολείου στο λόγο που εκφώνησε.