Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΘΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.... Ζόραν Ζάεφ: «Στις 30 Σεπτεμβρίου θα γράψουμε την ιστορία της Ευρωπαϊκής Μακεδονίας»

Χωρίς κομματικά σύμβολα και αναφορές πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των υποστηρικτών του 'Ναι' στο επερχόμενο δημοψήφισμα, στο...


Χωρίς κομματικά σύμβολα και αναφορές πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των υποστηρικτών του 'Ναι' στο επερχόμενο δημοψήφισμα, στο κέντρο της πόλης των Σκοπίων, όπως είχε αναγγελθεί.

Χιλιάδες πολιτών φορώντας άσπρα μπλουζάκια με συνθήματα υπέρ του «Ναι» κατέκλυσαν τους δρόμους της πρωτεύουσας.

«Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για το σήμερα, το μέλλον των παιδιών μας θα εξαρτηθεί από εμάς. Κανείς άλλος δεν μπορεί να πάρει αυτήν την απόφαση, αλλά γνωρίζω ότι ο πολυεθνικός λαός μας είναι έτοιμος να αποφασίσει για τα μεγάλα ζητήματα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, ενώπιον χιλιάδων ανθρώπων που διαδήλωσαν σήμερα στα Σκόπια με το σύνθημα «Για μια ευρωπαϊκή Μακεδονία».

«Ονειρευόμαστε μια χώρα που θα στέκεται δίπλα σε όλες τις σύγχρονες δημοκρατικές χώρες, όπου υπάρχει πρόοδος, χαρά, οικονομική ανάπτυξη και υγεία. Αυτό που ονειρευόμασταν όλοι εδώ και 27 χρόνια και τώρα έχουμε την ιστορική ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας, να προσφέρουμε ένα μέλλον στα παιδιά μας, στις γενιές που θα μας ακολουθήσουν. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ μας συνδέουν όλους, έχουμε την ευκαιρία να επωφεληθούμε από αυτήν την ευκαιρία και να είμαστε υπερήφανοι για την επιτυχία μας», ανέφερε ο Ζάεφ.

Είπε ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι η μόνη οδός της ‘Μακεδονίας’ για μια καλύτερη ζωή για όλους τους ‘μακεδόνες’ πολίτες.

«Περάσανε 27 χρόνια για πάρουμε μια τολμηρή απόφαση. Έχουμε υπογράψει μια συμφωνία που διευθετεί τη διαφορά, έχουμε αποκτήσει έναν φίλο. Βέβαια, όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι η συμφωνία σωστή και δίκαιη και για τις δύο πλευρές, έτσι που τα δύο κράτη να κερδίζουν», τόνισε ο Ζάεφ.

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Ταλάτ Τζαφέρι, απευθύνθηκε στους πολίτες, και τους κάλεσε να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου «ναι».

Στην εκδήλωση μίλησαν γνωστά δημόσια πρόσωπα, νέοι, καλλιτέχνες, σύμφωνα με αλβανικά και σλαβικά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

--
The Hellenic Information Team