Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στις 19 Σεπτεμβρίου το Συνταγματικό Δικαστήριο στα Σκόπια εξετάζει εάν το δημοψήφισμα είναι αντισυνταγματικό

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «VECER», το Συνταγματικό Δικαστήριο στα Σκόπια στις 19 Σεπτεμβρίου θα εξετάσει τις προσφυγές του «Π...


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «VECER», το Συνταγματικό Δικαστήριο στα Σκόπια στις 19 Σεπτεμβρίου θα εξετάσει τις προσφυγές του «Παγκόσμιου “Μακεδονικού” Κογκρέσου» και είκοσι περίπου δημοσίων προσώπων – ιστορικών, πρώην διπλωματών, διανοούμενων κ.λπ – που αμφισβητούν την συνταγματικότητα και την νομιμότητα της απόφασης του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ να προκηρύξει δημοψήφισμα για τις 30 Σεπτεμβρίου με το ερώτημα:




«Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ με αποδοχή της Συμφωνίας ανάμεσα στην “Δημοκρατία της Μακεδονίας” και την Ελληνική Δημοκρατία;».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «AKADEMIK», μία από τις προσφυγές που θα εξετάσει το Συνταγματικό Δικαστήριο στις 19 Σεπτεμβρίου θα είναι, επίσης, εκείνη που κατέθεσε το πολιτικό κόμμα Levica (Αριστερά).

Η «VECER» σημειώνει ότι, σε περίπτωση που το Συνταγματικό Δικαστήριο της ΠΓΔΜ κάνει δεκτές προς εξέταση τις προσφυγές ή μέρος αυτών, θα μπορούσε θεωρητικά είτε να ακυρώσει την απόφαση του κοινοβουλίου για την προκήρυξη του δημοψηφίσματος, είτε να επιβάλει προσωρινά μέτρα σε σχέση με τη διεξαγωγή του.

Ωστόσο, άλλοι αναλυτές τονίζουν ότι το ενδεχόμενο αυτό είναι ελάχιστα πιθανό.