Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πέθανε ο αρχιτέκτονας Κώστας Κονδύλης – Συνεργάτης του Τραμπ και σχεδιαστής των περίφημων Trump International Hotel and Tower και το Trump World Tower ΒΙΝΤΕΟ

eleftherostypos Πέθανε σε ηλικία 78 ετών, ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Κώστας Κονδύλης, συνεργάτης του Τραμπ που άλλαξε την γραμμή του ορί...


eleftherostypos Πέθανε σε ηλικία 78 ετών, ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Κώστας Κονδύλης, συνεργάτης του Τραμπ που άλλαξε την γραμμή του ορίζοντα της Νέας Υόρκης.






Ο γνωστός αρχιτέκτονας , ένας από τους παραγωγικότερους του Μανχάταν και συνεργάτης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ήταν γνωστός και ως «Ο αυτοκράτορας των ουρανοξυστών», αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα του με τα κτίρια που έχει σχεδιάσει στη Νέα Υόρκη.

Μεταξύ αυτών, μάλιστα, και ο Tramp World Tower που αποτελεί ένα από τα πιο ψηλά κτίρια της πόλης.

Συνέχισε μάλιστα να εργάζεται παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να έχει αποσυρθεί, μέχρι που διαγνώστηκε με καρκίνο.




Σχεδίασε τα περισσότερα υψηλά κτίρια από οποιονδήποτε άλλο στην ιστορία της Νέας Υόρκης», έγραψε η Kathryn Brenzel του εξειδικευμένου στο real estate της ΝΥ therealdeal.com (TRD) αναφερόμενη στον θάνατο του Κώστα Κονδύλη, ο οποίος δήλωνε περήφανος για την ελληνική του καταγωγή.

Στο ντοκιμαντέρ «Building Stories» του 2012, ο Κονδύλης αφηγείται ότι η συνάντηση με τον Τραμπ άλλαξε την πορεία της ζωής του για πάντα. «Είχε καταπληκτική αίσθηση του ντιζάιν, και μου άρεσε», εξηγεί ο Τραμπ στο ίδιο ντοκιμαντέρ. «Ανέβηκα στο γραφείο του, τον είδα και άρχισα να του δίνω δουλειές».
Ο Κονδύλης σχεδίασε διάφορα κτίρια στο σύμπλεγμα Trump Place, το Trump International Hotel and Tower και το Trump World Tower των 72 ορόφων, στα τέλη των 90s προκάλεσε αντιδράσεις. Ήταν το υψηλότερο κτίριο κατοικιών της εποχής του, και έγινε η αιτία για διαμαρτυρίες τόσο από κατοίκους της περιοχής όσο και από τον ΟΗΕ, που δεν ήθελε το κτίριο να ξεπερνάει σε ύψος την έδρα του, που βρισκόταν παραδίπλα.