Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΓΟΥΕΣΤΕΡΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...!!! Αντιαμερικανική Υστερία που οδηγεί στην καταστροφή... Μπαράζ υποβαθμίσεων τουρκικών τραπεζών από τον Moody’s

Αμόκ στην κυριολεξία, έχει καταλάβει τους Τούρκους πολίτες και φυσικά το κράτος, με τον φαινόμενο του αντι-αμερικανισμού τους στην κυρ...


Αμόκ στην κυριολεξία, έχει καταλάβει τους Τούρκους πολίτες και φυσικά το κράτος, με τον φαινόμενο του αντι-αμερικανισμού τους στην κυριολεξία κτυπάει «κόκκινο» .





Έτσι είχαμε απόφαση τουρκικού κρατικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού που απαγορεύει αμερικανικές ταινίες γουέστερν, μετά από σχετική ανακοίνωση, ενώ στην θέση τους μετά θα προβάλλονται τοπικές τηλεοπτικές παραγωγές.

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός TRT απαγόρευσε την προβολή ταινιών με πρωταγωνιστές τους Αμερικανούς καουμπόηδες, τις οποίες το κανάλι μετέδιδε ανελλιπώς τα κυριακάτικα πρωινά από τη δεκαετία του ’80.




Η απόφαση έχει σχέση σαφώς με την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

Η πρωτοβουλία αντικατοπτρίζει τον αυξανόμενο αντι-αμερικανισμό στη χώρα, μια τάση την οποία υποστηρίζει θερμότατα με τις εμπρηστικές δηλώσεις του ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ην ίδια στιγμή, είκοσι τουρκικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα υποβάθμισε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s, σημαίνοντας μεγαλύτερο συναγερμό για τον τραπεζικό τομέα της Τουρκίας.

Για την υποβάθμιση, ο Οίκος επικαλέστηκε αυξημένο κίνδυνο επιδείνωσης της χρηματοδότησής τους.

Τα σχόλια του οίκου είναι τα τελευταία που αναδεικνύουν τον κίνδυνο για τον τουρκικό τραπεζικό τομέα από τη συνεχιζόμενη νομισματική κρίση. Ο Moody’s σημείωσε ότι το λειτουργικό περιβάλλον είναι τώρα χειρότερο από ότι αναμενόταν προηγουμένως.

Η τουρκική λίρα έχει υποχωρήσει περίπου 40% από την αρχή του έτους, έχοντας δεχθεί πλήγμα από την ανησυχία των επενδυτών για τη «λαβή» στη νομισματική πολιτική από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το διευρυνόμενο ρήγμα με τις ΗΠΑ. Οι επενδυτές ανησυχούν ότι η τουρκική οικονομία κινείται προς μία ανώμαλη προσγείωση και οι τράπεζες μπορεί να δουν μία αύξηση των «κόκκινων» δανείων τους.