Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΗΜΕΣ... Ότι Προετοιμάζουν πραξικόπημα στην Ιταλία για να ανατρέψουν την ΑΝΤΙΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ κυβέρνηση...!!!

Guglielmo Allodi: «Αν το ζήτημα των μεταναστών συνεχίζει να είναι στα χέρια του Salvini, φθάνει η...στιγμή να σκεφθούμε τον ένοπλο λαϊ...


Guglielmo Allodi: «Αν το ζήτημα των μεταναστών συνεχίζει να είναι στα χέρια του Salvini, φθάνει η...στιγμή να σκεφθούμε τον ένοπλο λαϊκό αγώνα»

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Αυτές οι δηλώσεις από στελέχη της ιταλικής "αριστερά" που έχει σχηματίσει ένα ενιαίο μέτωπο με την ιταλική δεξιά πως μπορούν να ερμηνευθούν;
Όμως, αποτελούν αποσπασματικές κραυγές μεμονωμένων αριστερών, αλλά και δεξιών της Ιταλίας που τώρα βρίσκονται ενωμένοι στην αντιπολίτευση για πρώτη φορά στην ιστορία της γειτονικής χώρας;




Στο ιστορικό πάλαι ποτέ κομμουνιστικό Φεστιβάλ "Feste de l'Unità" στην Κρεμόνα (Cremona), φέτος ήταν ομιλητής ο "αριστερός" οικονομολόγος Carlo Cottarelli και δηλώνει "έτοιμος" τονίζοντας: «Αν υπάρξει κυβερνητική κρίση κι ο Mattarella με καλέσει, εγώ είμαι έτοιμος».
Να θυμίσουμε πως ο "αριστερός" οικονομολόγος Carlo Cottarelli, δεν είναι ένας τυχαίος τεχνοκράτης που ανασύρθηκε πρόσφατα για να γίνει πρωθυπουργός. Είναι πρώην Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, γνωστός στην πατρίδα μας γιατί ήταν αυτός που το 2010 ετοίμασε μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου το πρόγραμμα του ΔΝΤ για την σωτηρία της Ελλάδας (Βλ. Γεωργία Γκαρδαλίνου: Όταν ο Cottarelli, ο Ιταλός "Μίστερ Περικοπές" ήρθε φυτευτός από το ΔΝΤ) και κλήθηκε ν' αναλάβει δοτός πρωθυπουργός της Ιταλίας με το Συνταγματικό πραξικόπημα του προέδρου Mattarella (Ιταλία: Bιάστηκε σαν πόρνη ακόμη κι αυτή η αστική δημοκρατία...), χωρίς καν η αριστερά με τη δεξιά μαζί να διαθέτουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία, σε πλήρη αντίθεση με τη θέληση του ιταλικού λαού των εκλογών της 4 Μάρτη 2018.




Ο Mattarella δεν επέλεξε τυχαία ν' αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον "αριστερό" τεχνοκράτη Cottarelli, παραβιάζοντας τη θέληση του ιταλικού λαού που εκφράστηκε στις εκλογές (4 Μάρτη 2018), παραβιάζοντας το Ιταλικό Σύνταγμα με τη γελοία δικαιολογία «προστασία της Ευρωπαϊκής πορείας και προοπτικής της Ιταλίας»

Ιταλία, Αύγουστος 2018:
Amatrice: Ερείπια παραμένει η Amatrice δύο ακριβώς χρόνια από το φονικό σεισμό με τους 292 νεκρούς (24 Αυγούστου 2016), παρά τις τότε εξαγγελίες της αριστερής κυβέρνησης Renzi για "Άμεση αποκατάσταση με... διαφάνεια" και "Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του στην τραγωδία"
Γένοβα: Η κατάρρευση γέφυρας στη Γένοβα... «Ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε…»! και τόσο η αριστερά, όσο κι η δεξιά δεν τολμούν ν' αναφερθούν στην Benetton, αλλά ούτε καν στο φονικό... Που αποσκοπούν οι ψευδείς ειδήσεις των ελληνικών ΜΜΕ για την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα;

Μετανάστες: η αριστερά, το Βατικανό με τους παπάδες κι επισκόπους, οι VIP "προσωπικότητες" κι οι δικαστές κινητοποιούνται για τους 177 μετανάστες στο πλοίο Diciotti στην Κατάνη

Από τον Ακράγα των αρχαιοελληνικών ναών (σημερινό Agrigento) κι όχι από την Κατάνη, καταφθάνει ο "ευαίσθητος" νεαρός εισαγγελέας Luigi Patronaggio για να διερευνήσει την "παράνομη κράτηση... των παράνομων μεταναστών"!

Προσωπικότητες και διανοούμενοι της "αριστεράς" καταθέτουν μηνύσεις εναντίον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κι υπουργού των Εσωτερικών Matteo Salvini, για "Δημόσια υποκίνηση μίσους" σύμφωνα με τον αντίστοιχο "αντιρατσιστικό νόμο που θεσμοθέτησαν ΟΛΕΣ οι χώρες της Ε.Ε. κατόπιν "Ευρωπαϊκής Οδηγίας" και κυρίως για τη θωράκιση του ναζιστικού σιωνιστικού κατοχικού καθεστώτος στην Παλαιστίνη.

Μεταξύ των "αντιφασιστών-αντιρατσιστών", στην πρώτη γραμμή ο κύριος Said Chaibi, Μαροκινής καταγωγής που μετά την παράνομη είσοδό του στην Ιταλία και την απόκτηση ιταλικής υπηκοότητας ήταν ο υποψήφιος Δήμαρχος της Αριστεράς στο Τρεβίζο, την πόλη στο Βένετο της βόρειας Ιταλίας, με περίπου 100.000 κατοίκους.




Ο "αντιφασίστας" Said Chaibi καλεί την ιταλική δικαιοσύνη να ασκήσει δίωξη κατά του υπουργού Salvini για "εξερεθισμό, ενθάρρυνση, παρακίνηση ρατσιστικής βίας", διότι δήλωσε πως ο ιταλικός λαός με την ανεργία, τους φτωχούς, την εξαθλίωση δεν είναι διατιθέμενος να συνεχίσει να πληρώνει την καλοπέραση των παράνομων μεταναστών".

Ο εισαγγελέας Luigi Patronaggioαπό του Agrigento που μεταβαίνει στην Κατάνη, "διευκρινίζει": «Καμία πρόκληση προς στην πολιτική. Ήρθα για έλεγχο κι όφειλα να ανοίξω έναν φάκελο υπόθεσης για παράνομη σύλληψη και κράτηση ανθρώπων [τους παράνομους μετανάστες]. Για να πραγματοποιήσω αυτοψία ήταν τεχνικώς αναγκαία το άνοιγμα δικαστικής υπόθεσης για σύλληψη και παράνομη κράτηση».

Την εξέλιξη της σύγκρουσης μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιταλικής κυβέρνησης περιγράφει η Γεωργία Γκαρδαλίνου: Η Ιταλία αρνείται το ρόλο της βολικής αποθήκης ψυχών. Η σύγκρουση πλησιάζει...

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΔΩ