Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έβαλαν χρυσό άγαλμα του Ερντογάν σε πλατεία της Γερμανίας...!! «Τούρκος Χίτλερ» έργαψαν πάνω του διαμαρτυρόμενοι...

Είναι χρυσό, έχει ύψος τέσσερα μέτρα και βρίσκεται στη μέση του κέντρου της γερμανικής πόλης Βισμπάντεν. Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος ...


Είναι χρυσό, έχει ύψος τέσσερα μέτρα και βρίσκεται στη μέση του κέντρου της γερμανικής πόλης Βισμπάντεν. Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος έγιναν στο πλαίσιο φεστιβάλ και προκάλεσαν έντονη συζήτηση.




Η υπερμεγέθης φιγούρα του Ερντογάν βρίσκεται στην μέση κεντρικής πλατείας και γειτνιάζει με το αστυνομικό τμήμα. Το άγαλμα του τούρκου προέδρου είναι μέρος της μπιενάλε του Βισμπάντεν που φέτος έχει κεντρικό θέμα το «Κακές Ειδήσεις (Bad News)». Η μπιενάλε είναι γνωστή ακριβώς γι' αυτό, για την προβοκατόρικη διάθεσή της. Την είδηση μετέδωσαν διάφορα Μέσα μεταξύ των οποίων και η εφημερίδα Allgemeine Zeitung.

Η πρόκληση, σε κάθε περίπτωση, επετεύχθη. Το άγαλμα προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στην πόλη και σε όσους το είδαν, σύμφωνα με την Allgemeine Zeitung. Το άγαλμα δέχτηκε «επιθέσεις» ήδη από την πρώτη νύχτα, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες της εφημερίδας Bild. Κάποιοι έγραψαν συνθήματα όπως «Τούρκος Χίτλερ» πάνω του.

Θόρυβος προκλήθηκε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου αναρτήθηκαν πολλές φωτογραφίες του αγάλματος συγκεντρώνοντας σχόλια όπως, «Αυτό είναι άρρωστο» και «Η ανθρώπινη βλακεία είναι απεριόριστη».

Πάντως, υποστηρικτές του Ερντογάν αναφέρουν ότι έχουν ήδη αξιοποιήσει την ευκαιρία να φωτογραφηθούν δίπλα στο άγαλμα: Η εφημερίδα Bild παρουσίασε σχετική φωτογραφία.