Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ από τουρκία... Αναγνωρίζουν την Ελληνική Ταυρίδα (Κριμαία) ως Ρωσική και Προχωρούν σε ακτοπλοϊκή σύνδεση τουρκίας Κριμαίας...!!

Επίσημα αναγνωρίζουν την Κριμαία ως αναπόσπαστο κομμάτι της Ρωσικής Ομοσπονδίας οι Τούρκοι. Τουρκία-Κριμαία συνδέονται ακτοπλοϊκά πλέον,...



Επίσημα αναγνωρίζουν την Κριμαία ως αναπόσπαστο κομμάτι της Ρωσικής Ομοσπονδίας οι Τούρκοι. Τουρκία-Κριμαία συνδέονται ακτοπλοϊκά πλέον, ενώ πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες.

Κάθε μέρα και πιό κοντά έρχεται το ενδεχόμενο όχι απλά μιας βίαιης εξόδου της τουρκίας από το ΝΑΤΟ -κάτι που απο το stoxos.gr φωνάζουμε χρόνια- αλλά και της ΟΛΙΚΗΣ σύγκρουσης μαζί του... Μεταφέρουμε τη νεότερη εξέλιξη:





Οι Τούρκοι πλησιάζουν διπλωματικά της Ρωσία έχοντας ως στόχο να αποκτήσουν έναν σταθερό σύμμαχο απέναντι στην Δύση. Με ταχύτατους ρυθμούς η πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης οδηγείται όλο και πιο μακριά από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, εν μέσω ενός σφοδρού οικονομικού-διπλωματικού πολέμου, που έχει ταρακουνήσει την Τουρκία.

Ο Ερντογάν ασπάζεται πλήρως τη Ρωσία και οι κινήσεις του είναι σίγουρο πως θα οδηγήσουν σε κλιμάκωση της ήδη έντονης κρίσης και οι εξελίξεις θα οδηγήσεων σε ραγδαίες και ριζικές γεωπολιτικές αλλαγές.




Απευθείας σύνδεση με την «αδερφή» Τουρκία θα αποκτήσει η ρωσική, πλέον, χερσόνησος της Κριμαίας με οχηματαγωγά πλοία. «Οι διαπραγματεύσεις με τους πλοιοκτήτες ολοκληρώθηκαν, τα λιμάνια της Κριμαίας από όπου θα γίνονται δρομολόγια θα ανακοινωθούν σύντομα», ανακοίνωσε ο επικεφαλής του οργανισμού λιμένων Κριμαίας Αλεκσέι Βολκόφ.

Τα πλοία θα μεταφέρουν ανθρώπους και φορτία και τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν το 2019. Μέσω Κριμαίας η Τουρκία θα προμηθεύεται προϊόντα κρέατος και θα δίνει φρούτα και λαχανικά

Η Τουρκία άλλαξε πολιτική σχετικά με την χερσόνησο της Κριμαίας αρκετές φορές. Πέρυσι ο Ερντογάν επιβάλει απαγόρευση προσέγγισης πλοίων από την Κριμαία στην Τουρκία δηλώνοντας υποστήριξη στην Ουκρανία. Όμως φαίνεται πως η συνεργασία με τη Ρωσία προσφέρει περισσότερα στην Τουρκία.

«Η Άγκυρα δεν είχε σημαντικά οικονομικά οφέλη από το Κίεβο, αλλά το ζήτημα τη Ουκρανίας απειλεί τις σχέσεις της με τη Ρωσία. η επιλογή μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είναι προφανής για τον Ερντογάν. Η Μόσχα, εμπορικά και στρατηγικά αποτελεί έναν πολλά υποσχόμενο εταίρο για την Τουρκία», αναφέρει Ρώσος αναλυτής.

«Το τουρκικό κατεστημένο κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Ουκρανία είναι ένα failed state», κατέληξε ο ίδιος.

Ενώ η Κριμαία λειτούργησε και πάλι ως αναπόσπαστο μέρος της Ρωσίας μετά το δημοψήφισμα του 2014, κατά το οποίο η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού ψήφισε για επανένωση, οι σημαντικότεροι αερομεταφορείς και πλοιοκτήτες από τα κράτη του ΝΑΤΟ δεν προσφέρουν απευθείας πτήσεις ή θαλάσσιες διαδρομές σε οποιαδήποτε σημαντική πόλη στην Κριμαία.

Την εν λόγω σύνδεση επέτρεψε το τουρκικό κράτος και αυτό αυτομάτως συνιστά έμμεση αναγνώριση της ένωσης Ρωσίας- Κριμαίας από την Τουρκία. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Sputnik ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Crimean Sea Ports Αλεξέι Βολκόφ, η εταιρεία πρόκειται να ξεκινήσει τα δρομολόγια προς την Τουρκία το ερχόμενο φθινόπωρο.

«Οι διαπραγματεύσεις με τους μεταφορείς εμπορευμάτων έχουν γίνει. Τα λιμάνια που θα συμμετέχουν στην ακτοπλοϊκή γραμμή θα ανακοινωθούν αργότερα», δήλωσε ο Βολκόφ.