Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ... Συνεχίζουν να θάβουν νεκρούς από την φωτιά, ανάμεσα σε Σκουπίδια και Αυτοκίνητα...!!!

Μια απίστευτη κόντρα εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα στη Νέα Μάκρη, μετά το εξώδικο που απέστειλαν κάτοικοι της περιοχής καταγγέλοντα...



Μια απίστευτη κόντρα εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα στη Νέα Μάκρη, μετά το εξώδικο που απέστειλαν κάτοικοι της περιοχής καταγγέλοντας ότι θάβονται νεκροί στο πάρκινγκ του τοπικού νεκροταφείου, λόγω έλλειψης χωρητικότητας.




Στο εξώδικό τους, που συνοδεύεται από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που θα εκδικαστεί τον Σεπτέμβριο, οι κάτοικοι καταγγέλλουν την δημοτική αρχή για παράνομες ενέργειες και απόπειρα να κάνει παράνομη επέκταση χωρίς άδεια λειτουργίας, αλλά και χωρίς πολεοδομική και περιβαλλοντολογική μελέτη.




Απάντηση στις καταγγελίες των κατοίκων έδωσε ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Μάκης Μεγαγιάννης, με δήλωσή του που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα irafina.gr και στην οποία αναφέρει πως η επέκταση του νεκροταφείου έγινε κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης για την υποχρεωτική ταφή των νεκρών της φωτιάς στο κοιμητήριο της Νέας Μάκρης. «Η κατεπείγουσα βέβαια διαδικασία και η χρονική στιγμή όπου η υπηρεσία δόμησης Παλλήνης επρόκειτο να κλείσει λόγω αδειών των υπαλλήλων ανάγκασε την υπηρεσία του δήμου να εκδώσει μία άδεια εργασιών μικρής κλίμακας με την οποία επιτρέπεται μόνο περίφραξη και όχι περιτοίχιση του οικοπέδου.

Με τα δεδομένα αυτά ο δήμος προέβη στην εργασία αυτή με κατεπείγουσες διαδικασίες διότι δεν υπήρχε χρονικό περιθώριο λόγω της ανάγκης ταφής των συνανθρώπων μας. Με την επαναλειτουργία της υπηρεσίας δόμησης της Παλλήνης η πρώτη άδεια που θα εκδοθεί θα είναι αυτή της περιτοίχισης του κοιμητηρίου και σίγουρα εντός των επόμενων ημερών θα γίνει και η απαραίτητη φύτευση του χώρου. Σίγουρα η εξέλιξη αυτή μόνο αρεστή δεν ήταν για τους κατοίκους της περιμέτρου του κοιμητηρίου πράγμα που αναγνωρίζω απόλυτα.

Για την εξέλιξη λοιπόν αυτή προσωπικά έθεσα στην τεχνική υπηρεσία την ένταξη στο τεχνικό πρόγραμμα του 2019 την επέκταση του σχεδίου πόλεως της περιοχής έως τα νέα όρια (20μέτρα) που προβλέπονται από το κοιμητήριο», αναφέρει ο κ. Μεγαγιάννης. Ο κ. Μεγαγιάννης εξηγεί επίσης ότι κάποιοι, οι οποίοι επί δεκαετίες εμπόδιζαν την διαδικασία επέκτασης του κοιμητηρίου για ιδία συμφέροντα, αντέδρασαν και αντιδρούν για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους αδιαφορώντας για το κοινό συμφέρον.

Με νέα ανακοίνωσή τους πάντως οι κάτοικοι εμμένουν στη θέση τους ότι πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση: «Το συνεχίζουν: Θάβουν νεκρούς ανάμεσα σε αυτοκίνητα και σκουπίδια. Κανένας σεβασμός στους νεκρούς. Ο απόλυτος εξευτελισμός του Δήμου. Μέχρι και η αστυνομία κωφεύει, αλλά έχουν ασκηθεί αγωγές και μηνύσεις».