Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Να βγούμε από το ΝΑΤΟ»... «Ανατινάξτε τις ΗΠΑ»... Ισλαμικό και Αντιαμερικανικό Κλίμα στην Τουρκία που μας φέρνει ΕΝΑ ΒΗΜΑ πιό κοντα στο ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ...!!! Από μέρα σε μέρα... Κλείνουν το Ιντσιρλίκ...

Στο χείλος του γκρεμού βρίσκονται οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις μετά από την επιβολή κυρώσεων από την αμερικανική πλευρά και τα αντίποινα ...


Στο χείλος του γκρεμού βρίσκονται οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις μετά από την επιβολή κυρώσεων από την αμερικανική πλευρά και τα αντίποινα της τουρκικής ηγεσίας. Η ένταση που επικρατεί επηρεάζει άμεσα και το μέλλον της Αεροπορικής Βάσης Ιντσιρλίκ, καθώς το αντιαμερικανικό κύμα που έχει αναπτυχθεί στην Τουρκία απαιτεί το κλείσιμό της.




Στην Τουρκία βρίσκεται μία τεράστια εκστρατεία σε εξέλιξη κατά την οποία πολίτες και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ απαιτούν να μπει λουκέτο σε Ιντσιρλίκ-Κιουρετσίκ.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ξεκληρίζει τους Τούρκους ΝΑΤΟϊκούς αξιωματικούς από το Στράτευμα, αμέσως μετά την επιβολή κυρώσεων από την Ουάσινγκτον ενώ στις ΗΠΑ έχει πέσει «σήμα” να είναι όλοι έτοιμοι σε περίπτωση που ο «Σουλτάνος” αρχίζει να κλείνει ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην χώρα.

Ταυτόχρονα ήρθαν και θερμά μηνύματα στήριξης από Τεχεράνη και Μόσχα. Ειδικά η Ρωσία απέστειλε μήνυμα στον Ρ.Τ.Ερντογάν να «τελειώνει με το ΝΑΤΟ για να μπει στους BRICS”.

Έτσι ο Ρ.Τ.Ερντογάν συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις στο στράτευμα από φιλονατοϊκούς αξιωματικούς. 27 εντάλματα σύλληψης αξιωματικών του Ναυτικού όλων των βαθμίδων. Είναι πλέον ολοφάνερο πως ο Ρ.Τ.Ερντογάν «καθαρίζει” το Στράτευμα του ώστε να εισέλθει ανενόχλητος σε νέες «δομές”.

«Να μπει λουκέτο σε Ιντσιρλίκ-Κιουρετσίκ” – «Οι πολίτες μας θέλουν να κλείσουμε τη βάση του Ιντσιρλίκ και να απομακρύνουμε το ραντάρ του Κιουρετσίκ από τη Μαλάτεια” αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.

Υπάρχει μεγάλο κύμα αντιαμερικανισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι πολίτες μοιράζουν τα μηνύματα εκδηλώνοντας συμπαράσταση στην Κυβέρνηση μας”.

«Να βγούμε από το ΝΑΤΟ”

«Ανατινάξτε τις ΗΠΑ”.

«Από την βάση του Ιντσιρλίκ ξεκινούν οι επιχειρήσεις στην Συρία κατά της Τουρκίας. Από κει στις 15 Ιουλίου απογειώθηκε το αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού για να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις των πραξικοπηματιών του Φ.Γκιουλέν”.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα συνθήματα των οπαδών του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Μεγάλο ερντογανικό ΜΜΕ ανέφερε πως η Άγκυρα προειδοποίησε την Ουάσινγκτον. Μετά τις κυρώσεις της Κυβέρνησης Ν.Τραμπ, η Αγκυρα αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση και να απαντήσει. Στην τελευταία συνάντηση Πομπέο-Τσαβούσογλου αυτό έγινε κατανοητό στις ΗΠΑ




«Δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί, ο τουρκικός λαός δεν μπορεί να σιωπήσει απέναντι στις άδικες αμερικανικές κυρώσεις . Παρατηρούμε την κατάσταση στο Ιντσιρλίκ και στη Σμύρνη ενώ διαθέτουμε στη φαρέτρα και άλλες απαντήσεις” γράφει η εφημερίδα.

«Θα δοθεί απάντηση στην συμπεριφορά των ΗΠΑ. Σας συστήνουμε να ξαναδείτε την αφοσίωση σας (σσ στην συμμαχία) και την κρίση σας. Δεν είμαστε η παλιά Τουρκία. Εχουμε έναν αποφασισμένο ηγέτη ο οποίος αντλεί την δύναμη του κατευθείαν από το έθνος μας. Μπορεί να αιφνιδιαστείτε…”

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ρ.Τ.Ερντογάν διεξάγει μια πρωτοφανή εκστρατεία αντιαμερικανισμού προετοιμάζοντας περαιτέρω το έδαφος γι αυτό που έρχεται.

Εν μέσω της αμερικανοτουρκικής κρίσης ο Τραμπ φαίνεται αποφασισμένος να τελειώσει οριστικά τον Ταγίπ Ερντογάν και να αφήσει την Τουρκία να βυθιστεί στο χάος.

Στην Ουάσινγκτον χαρακτηρίζουν τον Τούρκο Πρόεδρο ως επικίνδυνο για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και της Δύσης και του καταλογίζουν βρόμικα παιχνίδια με το Ιράν και τη Ρωσία. Στην κατεύθυνση αυτή οι Αμερικανοί σχεδιάζουν τη μεταφορά μαχητικών από το Ιντσιρλίκ στην Ελλάδα, αναβαθμίζοντας γεωπολιτικά τη χώρα... pentapostagma.gr