Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ.... ΕΛΑΣ: Τα 5 σημεία που θα πρέπει ο κάθε χρήστης του facebook να προσέχει

Ανακοίνωση με την οποία παρακινεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί σε ότι αφορά τις πληροφορίες που κοινοποιούν στο facebook, εξ...


Ανακοίνωση με την οποία παρακινεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί σε ότι αφορά τις πληροφορίες που κοινοποιούν στο facebook, εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.
Συγκεκριμένα, τα 5 σημεία που θα πρέπει ο κάθε χρήστης του facebook να έχει υπ’ όψιν του είτα τα εξής:





1.Αν είναι αναρτημένη δημόσια η ημερομηνία γέννησης μας στο Facebook, ελλοχεύουν διάφοροι κίνδυνοι. Μπορεί να αισθανόμαστε ωραία βλέποντας δεκάδες «φίλους» να μας εύχονται για τα γενέθλιά μας, αλλά την ίδια ώρα δίνουμε χαρά σε κάθε επιτήδειο, ο οποίος μπορεί με όλα τα στοιχεία που απλόχερα του δίνουμε, να πλαστογραφήσει (ημερομηνία γέννησης, όνομα, φωτογραφία προφίλ κλπ), διάφορα προσωπικά μας έγγραφα, (από άδεια οδηγού μέχρι και το διαβατήριο μας).

2. Μόνος ή μόνη στο σπίτι – Από τα χειρότερα αλλά και καθημερινά μας λάθη να δημοσιοποιούμε, ότι είμαστε μόνοι στο σπίτι. Ο κίνδυνος μπορεί να είναι ελάχιστος, αλλά πάντα παραμονεύει.




3. Που βρισκόμαστε – Το να δημοσιοποιούμε την κάθε μας κίνηση, συνοδεύοντας την μάλιστα και με φωτογραφίες, είναι επίσης ένα από τα επαναλαμβανόμενα λάθη που κάνουμε. Δίνουμε στον κάθε εγκληματία και επιτήδειο χρήσιμες πληροφορίες.

4. Οικογενειακή μας κατάσταση – Για κάθε επιτήδειο η λέξη «ελεύθερος/η ή Single» λειτουργεί ως μαγνήτης, καθώς επίσης και όταν αλλάζουμε την οικογενειακή μας κατάσταση» από «παντρεμένος/η» ή σε «ελεύθερος/η», αυτόματα όσοι παρακολουθούν το προφίλ μας και έχουν άλλα κίνητρα, αντιλαμβάνονται ότι είμαστε σε «ευάλωτη θέση».

5.Φωτογραφίες των παιδιών μας – Ίσως το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, είναι να ανεβάζει φωτογραφίες των παιδιών του. Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι, εμείς απλά θα παραθέσουμε ένα μόνο για προβληματισμό όλων μας. Κάθε φωτογραφία παιδιού στο Facebook και γενικότερα στο διαδίκτυο είναι υποψήφια να τύχει εκμετάλλευσης από διάφορα κυκλώματα παιδεραστίας. Κάθε φωτογραφία παιδιού που ανεβαίνει είναι υποψήφια να υποστεί τεχνική επεξεργασία, ούτως ώστε το παιδί να εμφανίζεται γυμνό σε παράνομες ιστοσελίδες παιδεραστίας. Η σκέψη και μόνο του πιο πάνω ενδεχομένου πρέπει να είναι αποτρεπτικός παράγοντας για όλους μας.

Φίλοι μας προτού κοινοποιήσουμε οτιδήποτε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης πρέπει να το σκεφτόμαστε διπλά! Η πρόληψη είναι η καλύτερη μέθοδος για να αποφύγουμε επικίνδυνες καταστάσεις