Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ελλάδα 2018....!!! Χωρίς ρεύμα και νερό η Ύδρα - Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το νησί

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε την Ύδρα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης, εξαιτίας της εκτεταμένης διακ...


Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε την Ύδρα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης, εξαιτίας της εκτεταμένης διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς από τα ξημερώματα της Κυριακής το νησί έχει “βυθιστεί” στο σκοτάδι.






Εξαιτίας του μπακ άουτ έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και η μονάδα αφαλάτωσης με αποτέλεσμα την διακοπή της υδροδότησης.

Σε νέα ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, σχετικά με την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι “η σύνδεση των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών με το δίκτυο του νησιού εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε διάστημα περίπου δύο ωρών από την ώρα άφιξης του πλοίου στην Ύδρα” και πως “κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξαν αντικειμενικές δυσκολίες στη διαδικασία φόρτωσης των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών... ενώ τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τις προσπάθειες αποκατάστασης της βλάβης”.




Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η Ύδρα

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κήρυξε την Ύδρα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης, εξαιτίας της εκτεταμένης διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

“Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης, κήρυξε το Δήμο Ύδρας της Περιφέρειας Αττικής, σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκτεταμένη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος που σημειώθηκε την 26-08-2018.”

Ολόκληρη η ανακοίνωση του δήμου Ύδρας

«Από σήμερα (σ.σ.: Κυριακής 26/8) τα ξημερώματα (05.30) σταμάτησε η ηλεκτροδότηση της Ύδρας. Στις 8.15 επικοινώνησε ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης με το διευθυντή της ΔΕΗ Ναυπλίου κ. Λαμπρόπουλο, ο οποίος του εξέφρασε την εκτίμησή του ότι το πρόβλημα θα έχει αποκατασταθεί μέχρι τις 11.00 το πρωί. Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες της ΔΕΗ μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει εντοπιστεί η περιοχή ή το σημείο της βλάβης. Υπάρχουν ενδείξεις ή υποψίες για βλάβη και στα δύο υποθαλάσσια καλώδια ηλεκτροδότησης του νησιού μας.

Eπειδή η διακοπή της ηλεκτροδότησης έχει προκαλέσει τη διακοπή και της υδροδότησης ζητήσαμε τη συνδρομή υδροφόρου πλοίου από το ΠΝ, το οποίο θα φτάσει τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τα ξημερώματα αναμένονται να φτάσουν στο νησί μας και δύο γεννήτριες για να ηλεκτροδοτήσουν την Ύδρα μέχρι την κανονική αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος ζήτησε από την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου να κηρύξει το νησί μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


Επίσης, οι επαγγελματίες του νησιού μας που υπέστησαν ζημιές από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης θα πρέπει να απευθυνθούν στη ΔΕΗ για να τους καταβληθεί η προβλεπόμενη από το νόμο αποζημίωση. Θα ακολουθήσει και νέα ενημέρωση.

Από το Δήμο Ύδρας»