Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Η «Ηγεσία των 100» ενέκρινε βοήθεια 200.000 δολ. για τους πυρόπληκτους

ekirikas ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πρόεδρος της «Ηγεσία των 100», κ. Αργύρης Βασιλείου, ανακοίνωσε πως η Εκτελεστική Επιτροπή της Οργάνωσης, ομόφωνα ενέ...


ekirikas ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πρόεδρος της «Ηγεσία των 100», κ. Αργύρης Βασιλείου, ανακοίνωσε πως η Εκτελεστική Επιτροπή της Οργάνωσης, ομόφωνα ενέκρινε έκτακτη συνεισφορά 200.000 δολαρίων προς τους πυρόπληκτους στην Ελλάδα, ενώ απεύθυνε και άμεση έκκληση σε όλα τα μέλη της για περαιτέρω δωρεές για τον σκοπό αυτό.

Η απόφαση ελήφθη κατά την διάρκεια ειδικής τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 2 Αυγούστου σε ανταπόκριση της σχετικής έκκλησης που έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Δημήτριος.




Μιλώντας εκ μέρους της Επιτροπής, ο κ. Βασιλείου, δήλωσε: «Σήμερα η ‘Ηγεσία των 100’ ανταποκρίθηκε στην μεγάλη εθνική τραγωδία στην Ελλάδα, τις χειρότερες φωτιές στην Ευρώπη από το 1900, με αυξανόμενες απώλειες ζωής και περιουσίας. Η ‘Ηγεσία των 100’ πάντα έχει βγει εμπρός σε καιρούς μεγάλων ανθρωπιστικών κρίσεων στην πατρίδα και στο εξωτερικό. Εμείς, ως Ελληνες Οθρόδοξοι Χριστιανοί, ενωνόμαστε με τους αδερφούς μας στην Ελλάδα για να εκφράσουμε την λύπη από καρδιάς και για να βοηθήσουμε στις προσπάθειες ανάκαμψης».

Η «Ηγεσία των 100» παραδοσιακά έχει κινητοποιήσει τα μέλη της να συνεισφέρουν επιπλέον σε περιόδους ανθρωπιστικών κρίσεων. Εχει δε δημιουργήσει έναν διαφορετικό λογαριασμό για όλες δωρεές αυτές, οι οποίες θα προωθηθούν στην προσπάθεια ανακούφισης με τρόπο που θα εξασφαλίζει ότι οι πόροι θα χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό για τον οποίο κατατέθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι η «Ηγεσία των 100» είναι μη κερδοσκοπικός Οργανισμός – Κληροδότημα, ο οποίος ιδρύθηκε επί Αρχιεπισκοπίας του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Ιακώβου το έτος 1984.

Η βασική ιδέα ήταν να βρεθούν εκατό Ελληνοαμερικανοί, οι οποίοι να πεισθούν να δώσουν 100.000 δολ. ο καθένας. Το ποσό θα μπορούσαν να το δώσουν είτε συνολικά σε μία δόση, είτε σε δέκα χρόνια επί δέκα χιλιάδες δολάρια τον χρόνο, οπότε έτσι προέκυψε και η αρχική του ονομασία, «Ηγεσία των 100», ενώ αργότερα αφιερώθηκε επ’ ονόματι του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου.