Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δύσκολη η κατάσταση στις Βρύσες Χανιών - Στα σπίτια οι φλόγες! Στάχτη το δάσος του Αποκόρωνα ΒΙΝΤΕΟ

flashnews Η φωτιά που ξεκίνησε από την εθνική οδό "μπήκε" στις Βρύσες - Οι φλόγες "γλύφουν" τις αυλές των σπιτιών - Σηκ...


flashnews Η φωτιά που ξεκίνησε από την εθνική οδό "μπήκε" στις Βρύσες - Οι φλόγες "γλύφουν" τις αυλές των σπιτιών - Σηκώθηκαν και τα δυο πυροσβεστικά ελικόπτερα - Νέα απαγόρευση κυκλοφορίας στον κόμβο Βρυσών, στο δρόμο προς Σφακιά - Σε ετοιμότητα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ - Στο Νοσοκομείο για λόγους ασφάλειας ένα παραπληγικό άτομο







Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνης, κοντά στον Άγιο Φανούριο η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτα καίγοντας ελαιόδεντρα και δασική έκταση ενώ νωρίς το απόγευμα η πυρκαγιά "μπήκε" μέσα στις Βρύσες.

Οι φλόγες καίνε σε απόσταση αναπνοής από σπιτια στις Βρύσες και στο Μετόχι. Σύμφωνα με μαρτυρίες η πυρκαγιά στην κυριολεξία έχει φτάσει μέχρι τις αυλές των σπιτιών ενώ αναφορές οτι έχουν καεί αγροικίες δεν επιβεβαιώνονται. Στην περιοχή επικρατεί μια κόλαση φωτιάς και οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες.




Επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες
Το πύρινο μέτωπο είναι τέτοιο ώστε λίγο μετά της 14:30 σηκώθηκαν και τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που εδρεύουν στην Κρήτη, σε Ηράκλειο και Χανιά, συνδράμοντας τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης που δίνουν μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση της φωτιάς.

Συνολικά επιχειρούν 20 πυροσβεστικά οχήματα από τα Χανιά, το πυροσβεστικό κλιμάκιο Βρυσών, το Ναύσταθμο Κρήτης αλλά και πυροσβεστική δύναμη από Ρέθυμνο και Ηράκλειο με 44 πυροσβέστες. Το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και δυστυχώς η πύρινη λαίλαπα απειλεί και περιουσίες.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.