Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μοναδικό ΒΙΝΤΕΟ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ του τελευταίου επιζώντα φυλής ιθαγενών του Αμαζονίου

Βίντεο ντοκουμέντο με τον τελευταίο επιζώντ φυλής του Αμαζονίου που σφαγιάστηκε από αγρότες πριν από δεκαετίες έρχεται στο φως της δημοσιότ...


Βίντεο ντοκουμέντο με τον τελευταίο επιζώντ φυλής του Αμαζονίου που σφαγιάστηκε από αγρότες πριν από δεκαετίες έρχεται στο φως της δημοσιότητας.






Ο συγκεκριμένος άνδρας είναι γνωστός ως «ιθαγενής στην τρύπα» εξαιτίας των βαθιών λάκκων που συνηθίζει να σκάβει για να αιχμαλωτίζει ζώα και να κρύβεται.




Ο άνδρας ζει μόνος του τα τελευταία 22 χρόνια, μετά τον αφανισμό της φυλής του. Πρόσφατα καταγράφηκε από τον φακό κυβερνητικών υπηρεσιών.

Στο βίντεο απεικονίζεται ο άντρας να κόβει δέντρα ημίγυμνος κοντά στη καλύβα του. Γύρω της έχει φυτέψει παπάγιες και καλαμποκιές για να την προστατεύει.Πλέον ζει μόνος του και κυνηγά αγριόχοιρους, πουλιά και πιθήκους με τόξο και στήνοντας παγίδες. Επίσης καλλιεργεί και το μποστάνι του.

Ο ιθαγενής εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη ζούγκλα το 1996 και χρειάστηκαν δύο χρόνια για να φωτογραφήσουν το πρόσωπό του.

Ο νόμος της Βραζιλίας για την προστασία των ιθαγενών είναι πολύ αυστηρός και απαγορεύει την αλληλεπίδραση με τους αυτόχθονες πληθυσμούς.

Για αυτό το λόγο, παρόλο που οι Αρχές γνωρίζουν για τον άνδρα από το 1996, δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα του και το όνομα της φυλής που άνηκε.

Η οικογένεια και οι «σύντροφοι» του «ιθαγενή στην τρύπα» σκοτώθηκαν από αγρότες που θέλησαν να οικειοποιηθούν τη γη τους τη δεκαετία του '80.

Πηγή: reader.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.