Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Διαλύονται με όλους τους τρόπους... Απέδρασαν από τον στρατό και εντάχθηκαν στο ΠΚΚ

Οι αντάρτες Σιπαν Βαν και Σιπάν Ριζγκάρ που ενώ υπηρετούσαν την υποχρεωτική θητεία τους στον στρατό πέρασαν στις γραμμές των ανταρτών, δηλώ...


Οι αντάρτες Σιπαν Βαν και Σιπάν Ριζγκάρ που ενώ υπηρετούσαν την υποχρεωτική θητεία τους στον στρατό πέρασαν στις γραμμές των ανταρτών, δηλώνουν πως ¨Το ΠΚΚ είναι ο χώρος για να πολεμήσει κάποιος για την ανθρωπότητα¨.





Οι Κούρδοι νέοι που στην διάρκεια της θητείας τους, υπέστησαν ρατσιστικές, φασιστικές επιθέσεις, πέρασαν στις γραμμές των ανταρτών. Οι αντάρτες Σιπαν Βαν και Σιπάν Ριζγκάρ περιέγραψαν στο ANF τις ρατσιστικές συμπεριφορές που αντιμετώπισαν στα στρατόπεδα. Ο Σιπάν Ριζγκάρ ο ένα από τους δύο νέους που εντάχθηκαν στο ΠΚΚ, γεννήθηκε το 1989 στο Μους.




Ο αντάρτης Σιπάν Ριζγκάρ που επηρεάστηκε από το περιβάλλον της κρατικής αφομοίωσης, σχολιάζει ως εξής την οπτική της κοινωνίας που μεγάλωσε για την στρατιωτική τουρκική θητεία: ¨Στην κοινότητα μας κάποιες οικογένειες στέλνουν τα παιδιά τους με το ζόρι στον στρατό. Στην πραγματικότητα, αυτή την αντίληψη την δημιούργησε στις οικογένειες το κράτος. Υπάρχει η αντίληψη ¨Να πάει το παιδί μας στον στρατό να γίνει άντρας¨. Πέρασα στο ΠKK για να λυθεί αυτό. Ήταν μια κατάσταση κατάλοιπο της ανδρικής κυριαρχίας. Δεν αντιλαμβάνονται πως κάνουν τα παιδιά τους σκλάβους στο κράτος. Τα παιδιά δεν ξέρουν καν γιατί πολεμάνε. Και μαζί με την άγνοια έρχονται και πολύ κίνδυνοι.¨

¨ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΠΩΣ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ¨

Ο Ριζγκάρ λέει πως όταν πήγε στρατιώτης το 2009, επειδή ήταν Κούρδος, αντιμετώπισε πολλές ρατσιστικές συμπεριφορές και είπε πως ¨Ακόμη και αν δεν τα αντιμετώπιζα ο ίδιος, γύρω μου πολλά άτομα υπέστησαν βασανιστήρια επειδή δεν δεχόταν κάποια πράγματα. Κανονικά έπρεπε γένια και μαλλιά να κόβονται. Αλλά σε αυτούς που πήγαιναν στο Κουρδιστάν αυτό δεν γινόταν. Μας έλεγαν ¨να είστε σαν εκείνους να είστε καμουφλαρισμένοι . Στην θητεία μας εκπαίδευαν να σκοτώνουμε Κούρδους. Όταν μεταβαίναμε στο Κουρδιστάν μας έλεγαν πως ¨εκεί όλοι είναι τρομοκράτες¨. Όταν ήρθα στο ΠΚΚ είδα ότι μεταξύ του ΠΚΚ και του τουρκικού στρατού υπάρχει μια μεγάλη διαφορά και αυτή είναι στην ηθική. Μέσα στο ΠΚΚ υπάρχει ηθική. Ενώ στο κράτος δεν υπάρχει τίποτε ηθικό¨. Ο Σιπάν υπενθυμίζει πως όταν στην Κιουτάχεια σκοτώθηκε ένας στρατιώτης, ¨Είπαν πως ήταν δολοφονία αγνώστου δράστη, με αυτό τον τρόπο σκοτώνονται πολλοί στρατιώτες και μετά γίνεται προσπάθεια να το περάσουν ως ύποπτο¨.

¨ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΤΙΜΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ¨

Ο αντάρτης του HPG Σιπάν Ριζγκάρ λέει πως στον στρατό πολλοί δεν ξέρουν γιατί πολεμάνε και συνεχίζει λέγοντας : Πολλοί στρατιώτες είχαν συνειδησιακά θέματα, Διότι δεν θέλανε να σκοτώσουν τον αδερφό τους και τον λαό τους. Δεν ήθελαν να βλάψουν την φύση. Μόλις λοιπόν κάποιος δήλωνε πως δεν θα το κάνει, αντιμετώπιζε προφυλακίσεις, ξυλοδαρμούς και ακόμη και σκοτωμούς. Κάποιοι μάλιστα που εξέφρασαν κάποια θέματα με κάποιους τρόπους εξαφανίστηκαν¨.


Ο αντάρτης Σιπάν Ριζγκάρ περιγράφει την αντάρτικη ζωή ως εξής

¨Όταν ήρθα στο ΠΚΚ είδα την μεγάλη διαφορά. Μια ζωή με ηθική. Υπάρχει συντροφικότητα και μοιρασιά. Πολεμάς για τον λαό, μπορεί να υπάρχει πιο περήφανη στάση από αυτό; Εάν ένας νέος θέλει να πολεμήσει για την ανθρωπότητα, να έρθει στο ΠΚΚ και να πολεμήσει. Στο ΠΚΚ υπάρχει σεβασμός στην βούληση του καθενός. Για αυτό τον λόγο απευθύνομαι σε όλους τους Κούρδους νέους. Ο πιο έντιμος δρόμος είναι αυτός του ΠΚΚ.

ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΠΚΚ

Ο Σιπάν Βαν που έκαμνε την θητεία του στην Σιλόπι το 2009, λέει σχετικά : ¨Πολλές φορές οι στρατιώτες έπαιρναν άδεια και δεν γυρνούσαν . Οι περισσότεροι νόμιζαν πως το Κουρδιστάν είναι σαν την Τουρκία. ¨όταν έφταναν εκεί έβλεπαν πως οι άνθρωποι αντί για τουρκικά μιλούσαν κουρδικά. Οι περισσότεροι είδαν πως και η γλώσσα και η κουλτούρα είναι διαφορετική. Έλεγαν πως ¨Εδώ δεν είναι Τουρκία, αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι Τούρκοι. Εδώ δεν υπάρχει κανένα μνημείο τουρκισμού. Τι δουλειά έχουμε εμείς εδώ; Γιατί πολεμάμε;¨. Κατάλαβαν πολλά πράγματα. Ήθελαν να τελειώσουν το γρηγορότερο την θητεία τους και να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Όταν είχαν πρωτοέρθει, ήταν μέσα στα συνθήματα για την πατριδα και το έθνος. Στις συγκρούσεις όμως κατέρρευσαν, έφτασαν να στρέφουν τα όπλα ο ένας κατά του άλλου¨.

…………….

https://anfturkce.com
http://tourkikanea.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.