Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τους μισθούς και τα επιδόματα

Πόσος πρέπει να είναι ο μισθός, ποια επιδόματα μπορεί να διεκδικήσει ο εργαζόμενος και πότε ο εργοδότης μπορεί να μειώσει μονομερώς την αμο...


Πόσος πρέπει να είναι ο μισθός, ποια επιδόματα μπορεί να διεκδικήσει ο εργαζόμενος και πότε ο εργοδότης μπορεί να μειώσει μονομερώς την αμοιβή.







Μισθοί και επιδόματα πολλών και διαφορετικών ταχυτήτων έχουν καθιερωθεί πλέον στην αγορά εργασίας. Οι αμοιβές μπορούν να καθορίζονται με μονομερείς αποφάσεις του εργοδότη, στο πεδίο των συμβάσεων κυριαρχούν οι ατομικές ή οι επιχειρησιακές και σπάνια υπογράφονται συμβάσεις που καλύπτουν ενιαία έναν κλάδο της οικονομίας.




Μέσα στο σκηνικό αυτό, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ώστε να ξέρουν τι μπορούν να διεκδικήσουν, τι δικαιούνται και κυρίως πότε δικαιολογούνται μειώσεις στις αποδοχές τους αλλά και τι επιδόματα πρέπει να παίρνουν ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση και τα προσόντα που διαθέτουν.
Το money-money.gr δημοσιεύει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες και τα μυστικά της νομοθεσίας για τα βασικότερα θέματα που καθορίζουν τους μισθούς, τα επιδόματα, τις έξτρα αμοιβές και τους όρους των συμβάσεων.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ: Ο βασικός μισθός της Εθνικής Σύμβασης Εργασίας για νεοπροσλαμβανόμενο υπάλληλο άνω των 25 ετών, χωρίς προϋπηρεσία και χωρίς ειδικότητα, είναι τα 586,08 ευρώ μικτά και 644,68 ευρώ αν είναι παντρεμένος, οπότε δικαιούται προσαύξηση 10%, ή 58,6 ευρώ με επίδομα γάμου.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Τα καθαρά είναι αυτά που προκύπτουν μετά τις ασφαλιστικές κρατήσεις, που είναι για τους περισσότερους 16%.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ 25 ΕΤΩΝ: Για τους κάτω των 25 ετών ο μισθός είναι 510,95 ευρώ. Και μετά τις ασφαλιστικές εισφορές είναι 431,75 ευρώ (510,95 Χ 16%=81,75 ευρώ και επομένως 510,95-79,19 = 429,2 ευρώ).

ΤΡΙΕΤΙΕΣ: Οσοι αμείβονται με τα 586,08 ευρώ δικαιούνται επίδομα 10% (58,60 ευρώ) για κάθε κλεισμένη τριετία προϋπηρεσίας που είχαν έως τις 14.2.2012 με ανώτατο πλαφόν τις τρεις 3ετίες.

ΠΑΛΙΕΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ: Για τους μισθωτούς που είχαν κλαδική σύμβαση (π.χ. λογιστές, τραπεζοϋπάλληλοι, κ.λπ) και η σύμβαση αυτή έληξε αλλά δεν ανανεώθηκε, καταβάλλονται πλέον μόνον 4 επιδόματα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

http://www.money-money.gr/news/ta_10_pragmata_poy_prepei_na_xeroyme_gia_toys_misooys_ta_epidomata_kai_tis_symbaseis

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.