Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτά είναι τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα στην Τουρκία - Πώς διαμορφώνεται η μάχη Ερντογάν - Ιντζέ

Τα πρώτα ποσοστά του Ερντογάν είναι πολύ υψηλά ωστόσο ακόμα είναι πολύ νωρίς. Σύμφωνα με το 29,27% των καταμετρημένων ψήφων ο Ερντογ...


Τα πρώτα ποσοστά του Ερντογάν είναι πολύ υψηλά ωστόσο ακόμα είναι πολύ νωρίς.






Σύμφωνα με το 29,27% των καταμετρημένων ψήφων ο Ερντογάν συγκεντρώνει το 58,11% ενώ ο Ιντζέ το 27,45%.Η Μεράλ Άκσενερ βρίσκεται στο 7,55%, ο Ντεμιρτάς στο 5,77% , ο Καραμολάογλου στο 0,94% και ο Περιντσέκ στο 0,18%.





Ιδιαίτερη σημασία έχουν φυσικά οι κάλπες των μεγαλουπόλεων και ειδικότερα της Κωνσταντινούπολης που έχει τους περισσότερους ψηφοφόρους και επηρεάζει σημαντικά το αποτέλεσμα. Κανείς δεν μπορεί να πει με ασφάλεια ότι τα πράγματα έχουν κριθεί αν δεν έχει καταμετρηθεί τουλάχιστον το 60 με 70% της επικράτειας ειδικότερα στην περίπτωση που το ποσοστό του υποψηφίου που προηγείται βρίσκεται πολύ κοντά στο πολυπόθητο 50% για την εκλογή από τον πρώτο γύρο.

Με καταμετρημένες τις ψήφους του 7,3% της επικράτειας για τις βουλευτικές εκλογές πρώτο κόμμα είναι το Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης με 53,1%, δεύτερο το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό με 14,8%, τρίτο το Εθνικιστικό Κίνημα με 13,2% , τέταρτο το Καλό Κόμμα με 9% και ακολουθούν το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών με 7,1% και το Κόμμα Ευτυχίας του Καραμολάογλου με 1,2%.

Με αυτά τα ποσοστά το κυβερνών κόμμα εξασφαλίζει 381 έδρες, το Ρεπουμπλικανικό 126, το Εθνικιστικό Κίνημα 51 και τα Καλό Κόμμα 42 έδρες.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.