Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τραμπ: Σε ετοιμότητα ο στρατός αν ο Κιμ κάνει κάποια «βλακώδη ενέργεια»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ματαίωσε χτες την προγραμματισμένη για την 12η Ιουνίου συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κι...


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ματαίωσε χτες την προγραμματισμένη για την 12η Ιουνίου συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως γνωστοποίησε σε επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.





Αφορμή της ματαίωσης της ιστορικής συνάντησης στάθηκαν σύμφωνα με τον Τραμπ οι πρόσφατες δηλώσεις του Βορειοκορεάτη ηγέτη, οι οποίες επιδεικνύουν «απίστευτη οργή και φανερή εχθρότητα».




Η Σύνοδος δεν πρόκειται τελικά να διεξαχθεί «για το καλό και των δύο πλευρών», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην εκτενή επιστολή του Αμερικανού προέδρου όπου ο ίδιος δεν παραλείπει να αναφερθεί στην ισχύ των πυρηνικών εγκαταστάσεων των ΗΠΑ, ενώ κάνει λόγο για χαμένη ευκαιρία της Βόρειας Κορέας να επιτευχθεί μακροχρόνια ειρήνη και ευημερία.

«Αυτή η χαμένη ευκαιρία, αποτελεί μια πραγματικά θλιβερή στιγμή στην ιστορία». Με αυτή τη φράση επέλεξε να «κλείσει» ο Αμερικανός πρόεδρος την επιστολή του προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ομως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέλεξε να μην περιοριστεί στην επίσημη επιστολή αλλά να δώσει συνέχεια με δηλώσεις του και μετά την ματαίωση της Συνόδου. Ειδικότερα, δήλωσε ότι ο αμερικανός στρατός βρίσκεται σε ετοιμότητα αν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας κάνει κάποια «βλακώδη και απερίσκεπτη» ενέργεια.

Οι αμερικανικές δυνάμεις είναι «έτοιμες αν χρειαστεί», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στην τελετή υπογραφής ενός νομοσχεδίου στον Λευκό Οίκο, ενώ υπογράμμισε ότι η εκστρατεία άσκησης μέγιστης πίεσης ενάντια στην Πιονγιάνγκ θα συνεχιστεί.

Η επιστολή ματαίωσης της ιστορικής συνάντησης
«Ανυπομονούσα να συναντηθώ εκεί μαζί σας», γράφει ο Αμερικανός Πρόεδρος στην σχετική επιστολή και συμπληρώνει:«Δυστυχώς, δεδομένης της απίστευτης οργής σας και της φανερής εχθρικότητας που επιδείξατε στην πιο πρόσφατη δήλωσή σας, νιώθω ότι είναι ακατάλληλο, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, να έχουμε αυτή τη συνάντηση που προγραμματιζόταν εδώ και καιρό».




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.