Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΚΡΕΜΟΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ... Καταρρέει η τουρκική λίρα και ολόκληρη η οικονομία της... Δραματική έκκληση Ερντογάν...!!!

Η Τουρκία έχει μπροστά της έναν Γολγοθά. Μια σοβαρότατη νομισματική κρίση να αντιμετωπίσει, λίγες εβδομάδες, μάλιστα, πριν τις πρόωρες ε...


Η Τουρκία έχει μπροστά της έναν Γολγοθά. Μια σοβαρότατη νομισματική κρίση να αντιμετωπίσει, λίγες εβδομάδες, μάλιστα, πριν τις πρόωρες εκλογές που προκήρυξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, o οποίος βλέπει την τουρκική λίρα να καταποντίζεται καθημερινά και την τουρκική οικονομία γενικότερα να οδεύει από το κακό στο χειρότερο.




Η τουρκική λίρα μετρά τις πληγές της μετά τις μεγαλύτερες απώλειες της δεκαετίας που σημειώθηκαν σήμερα, Τετάρτη 23.05.2018. Η εμπιστοσύνη των επενδυτών στο κεντρικό τραπεζικό σύστημα της Τουρκίας, ώστε να περιορίσει την… ζημιά, δείχνει όχι απλά να μειώνεται. Δείχνει να εξατμίζεται!




Χθές η τουρκική λίρα «βούλιαξε» σε ποσοστό 5,2% και έφτασε σε ιστορικό χαμηλό. Περίπου πέντε λίρες το δολάριο. Πρόκειται για νούμερο που μόλις πριν λίγους μήνες θα έμοιαζε αδιανόητο.

H μαζική φυγή αμερικανικών και εβραικών κεφαλαίων, εκείνα δηλαδή που τον στήριξαν όταν η Τουρκία ήταν στο ΔΝΤ, είναι αυτά που τον ξαναρίχνουν στο καναβάτσο. 20% φτωχότεροι σε πέντε μόλις μήνες οι Τούρκοι, μετά τις απανωτές πτώσεις που καταγράφει η τουρκική λίρα να φέρνουν ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν προχώρησε σε ομιλία πριν λίγο και παρακάλεσε τους τούρκους πολίτες να μείνουν στην τουρκική λίρα καθώς όπως είπε πρόκειται για πατριωτικό καθήκον. «Μην προχωράτε σε ανταλλαγή της λίρας με ξένο νόμισμα».

Ταυτόχρονα ο Ρ.Τ.Ερντογάν ορκίστηκε να μην «επιτρέψει στην παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση να αποτελείωσει την Τουρκία…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.