Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αποκαλύψεις για το κύκλωμα πλαστών βεβαιώσεων σε κρατουμένους του Κορυδαλλού! Οι ταρίφες και η γνωστή δικηγόρος

Η μεγάλη μπίζνα στις φυλακές Κορυδαλλού - Χορηγούσαν πλαστές βεβαιώσεις τοξικομανίας σε κρατουμένους που είχαν κατηγορηθεί για κατοχή και ε...


Η μεγάλη μπίζνα στις φυλακές Κορυδαλλού - Χορηγούσαν πλαστές βεβαιώσεις τοξικομανίας σε κρατουμένους που είχαν κατηγορηθεί για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών - Στόχος να τύχουν των ευεργετικών διατάξεων του Νόμου σε περιπτώσεις εγνωσμένης τοξικομανίας - Πρόκειται για την... κορυφή του παγόβουνου;





«Φάμπρικα» χορήγησης βεβαιώσεων τοξικομανίας, είχαν στήσει στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι μόνο, γιατροί και δικηγόροι, οι οποίοι έναντι αδράς αμοιβής πωλούσαν τα «συγχωροχάρτια» τοξικομανίας σε εμπόρους ναρκωτικών, προκειμένου να τύχουν των ευεργετικών διατάξεων του Νόμου.




Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ, έπειτα από τις έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, συνελήφθησαν ένας ψυχίατρος που εργάζεται στις φυλακές Κορυδαλλού, ένας ιδιώτης ψυχίατρος που συνεργάζεται με το ψυχιατρείο των φυλακών, ένας επίσης ψυχίατρος που εργάζεται σε Δημόσιο Νοσοκομείο και μια γνωστή δικηγόρος των Αθηνών, με γραφείο σε κεντρική περιοχή της Αθήνας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στο «Newsit.gr», αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών: “…η συγκεκριμένη υπόθεση έχει ‘οσμή’ παρασκευαστικού σκανδάλου, καθώς τώρα ανοίγει η έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αυτή η ιδιότυπη ‘φάμπρικα’ απασχολούσε κι άλλους δικηγόρους και γιατρούς, κυρίως ψυχιάτρους, που συνεργάζονται με σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας«.

Φυλακές Κορυδαλλού: Βεβαιώσεις και ταρίφες
Όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, οι τρεις γιατροί και η 70χρονη δικηγόρος των Αθηνών, είχαν στήσει «φάμπρικα» πλαστογράφησης ιατρικών βεβαιώσεων, τις οποίες χορηγούσαν σε κατηγορούμενους για εμπορία ναρκωτικών, προκειμένου να τύχουν, στα δικαστήρια που ακολουθούσαν, των ευεργετικών διατάξεων του Νόμου περί τοξικομανίας.

Μάλιστα, η κάθε βεβαίωση που χορηγούσαν -ανάλογα με το βάρος των κατηγοριών που είχε ο κρατούμενος- ξεκινούσε από 200 ευρώ για ελαφριές περιπτώσεις και έφθανε ακόμα και τα 1.500 ευρώ, για βαρύτερες περιπτώσεις.




Βέβαια, στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι κρατούμενοι που αγόραζαν αυτές τις βεβαιώσεις, είχαν κατηγορηθεί για εμπορία μεγάλων ποσοτήτων σκληρών ναρκωτικών και ξαφνικά εμφανίζονταν στα Εφετεία ως άτομα τοξικοεξαρτημένα, με αποτέλεσμα στο δεύτερο βαθμό να καταπέφτουν οι κατηγορίες.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, των τριών ψυχιάτρων, δηλαδή, και της ηλικιωμένης γνωστής δικηγόρου, βρέθηκαν συνολικά 240 βεβαιώσεις τοξικοεξάρτησης, που είχαν χορηγηθεί σε συγκεκριμένα άτομα, όλοι τους κρατούμενοι των φυλακών με τις κατηγορίες της κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών. Όπως προέκυψε από τις έρευνες, όλες οι βεβαιώσεις είχαν χορηγηθεί για δικαστική χρήση, από το συγκεκριμένο φερόμενο κύκλωμα.

Όλα άρχισαν τον περασμένο Μάρτιο
Το «κουβάρι» των ερευνών άρχισε να «ξετυλίγεται» από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών τον περασμένο Μάρτιο, όταν και εξάρθρωσαν δαιδαλώδες κύκλωμα διακίνησης και αποθήκευσης ναρκωτικών, που δρούσε στην Αθήνα και οι «εγκέφαλοι» του κυκλώματος ήταν ήδη προφυλακισμένοι για παρόμοιες υποθέσεις.

Οι αστυνομικοί, κατά την εξέλιξη των ερευνών, διαπίστωσαν πως οι φερόμενοι «εγκέφαλοι» του κυκλώματος, οι οποίοι κρατούνταν στο Κορυδαλλό, είχαν παρουσιάσει στις δικαστικές Αρχές βεβαιώσεις που τους καθιστούσαν τοξικοεξαρτημένους και πλέον ζητούσαν να αντιμετωπιστούν με επιείκεια από το Νόμο, όπως άλλωστε ορίζει ο νομοθέτης, σε περιπτώσεις εγνωσμένης τοξικομανίας.

Ελέγχοντας αυτές τις βεβαιώσεις, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως όλες έφεραν υπογραφές από τους συγκεκριμένους ψυχιάτρους, ενώ τις περισσότερες υποθέσεις είχε αναλάβει η 70χρονη γνωστή δικηγόρος των Αθηνών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.