Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΟΣ ο Λεμπιδάκης: Ζητά να αποφυλακιστεί ένας κρατούμενος

Να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους για λόγους υγείας ζητά από τις δικαστικές αρχές του Ηρακλείου ένας εκ των προφυλακισμένων στην υπό...


Να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους για λόγους υγείας ζητά από τις δικαστικές αρχές του Ηρακλείου ένας εκ των προφυλακισμένων στην υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.




Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πατρίς», ο κρατούμενος νοσηλεύεται εδώ και περίπου 20 ημέρες στην Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και φρουρείται σε 24ωρη βάση από υπαλλήλους της εξωτερικής φρουράς των κλειστών φυλακών Αλικαρνασσού. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πλευρά της υπεράσπισης έχει υποβληθεί αίτηση για άρση της προσωρινής κράτησης και αντικατάστασής της με περιοριστικούς όρους.




Νομικοί κύκλοι επισήμαναν στην εφημερίδα «Πατρίς» ότι επιθυμία του κρατούμενου είναι να μεταφερθεί σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Αθήνας και να μην υποβληθεί σε επέμβαση στο ΠΑΓΝΗ. Η τύχη της αίτησης του θα κριθεί τις επόμενες ημέρες από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές που θα κληθούν να αξιολογήσουν όλα τα στοιχεία και φυσικά τις γνωματεύσεις των γιατρών, ώστε να αποφανθούν σχετικά.

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι όλο αυτό το διάστημα νοσηλεύεται στον θάλαμο της Υπομονάδας της Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ μαζί με άλλους ασθενείς, οι οποίοι εναλλάσσονται ανά 24ωρο, εκτός από τον ίδιο τον κρατούμενο που παραμένει σταθερός. Για την 24ωρη φρούρησή του διατίθενται έξι υπάλληλοι της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Αλικαρνασσού. Η κατάσταση αυτή έχει αναστατώσει την υπηρεσία, τόσο σε επίπεδο λειτουργίας (είναι γνωστό ότι είναι υποστελεχωμένη) όσο όμως και σε επίπεδο ασφάλειας. Η εφημερίδα «Πατρίς» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Σωματείου της Εξωτερικής Φρουράς των φυλακών Αλικαρνασσού, Γιάννη Συκιωτάκη, ο οποίος σχολίασε σχετικά: «Σαφώς και αντιλαμβανόμαστε ότι ο άνθρωπος χρήζει ιατρικής φροντίδας, από την άλλη δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τους λόγους που παραμένει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα σε έναν θάλαμο μαζί με άλλους ασθενείς. Γιατί δεν επισπεύδονται οι διαδικασίες όπως θα ίσχυε για οποιονδήποτε άλλον ασθενή; Εκτός των άλλων, πρωτίστως μας απασχολεί το θέμα της ασφάλειας» επισήμανε.

Σε επίπεδο κύριας ανάκρισης οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά διαστήματα διαβιβάζονται αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, τα οποία αξιολογούνται από τις δικαστικές αρχές του Ηρακλείου. Μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στην ταυτοποίηση τριών αποτυπωμάτων ατόμου, το οποίο δεν εμπλέκεται στην υπόθεση, φέρεται να έχει όμως σχέση με έναν εκ των προφυλακισμένων, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει κάτι από μόνο του. Τα αποτυπώματα αυτά εντοπίστηκαν σε μεταφερόμενα αντικείμενα (πολύ συνηθισμένα, όπως για παράδειγμα σε εφημερίδα) που κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων από αστυνομικούς της σήμανσης, οι οποίοι σάρωσαν τον χώρο όπου κρατούνταν τον τελευταίο 1,5 μήνα ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Πηγή: cretapost.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.