Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ντροπή σας ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ... Με 2 Στρατιωτικούς Αιχμάλωτους... Συναυλία για την «ελληνοτουρκική συνύπαρξη» στη Μυτιλήνη

Μεταφέρουμε με αηδία: Συγκίνηση στη «συναυλία για την ειρήνη και τη φιλία» από τη χορωδία του ιδρύματος «Lozan Vakfi Mubadilleri - Ίδρ...



Μεταφέρουμε με αηδία: Συγκίνηση στη «συναυλία για την ειρήνη και τη φιλία» από τη χορωδία του ιδρύματος «Lozan Vakfi Mubadilleri - Ίδρυμα ανταλλαγέντων στη βάση της συμφωνίας της Λωζάννης» της Κωνσταντινούπολης που οργάνωσε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, η Κίνηση πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο».






Στη διάρκεια της τιμήθηκε από τη «Συνύπαρξη» ο Οσμάν Οζκιουβέν, πρώην Δήμαρχος της πόλης Δικελί στις Μικρασιατικές ακτές απέναντι από την πόλη της Μυτιλήνης, πρωτεργάτης και πρωτοπόρος από τη δεκαετία του 1980 της προσπάθειας για την ελληνοτουρκική προσέγγιση.




Τις τιμητικές διακρίσεις απένειμαν στον κ. Οσγκιουβέν ο πρώην Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Πάλλης, επί ημερών της Δημαρχίας του οποίου διοργανώθηκαν τα κοινά ελληνοτουρκικά φεστιβάλ Μυτιλήνης-Δικελί, και ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού Κώστας Αστυρακάκης που εκπροσώπησε το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό.

Η συναυλία οργανώθηκε, στο πλαίσιο του εορτασμού της εικοσαετίας από την ίδρυση της «Συνύπαρξης» της γνωστής αυτής ενεργούς κίνησης πολιτών της Μυτιλήνης. Ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μέλη της αντίστοιχης Τουρκικής «Συνύπαρξης» («EGE BARIS ILETISIM DERNEGI») που εδρεύει στην Σμύρνη, μέλη του ιδρύματος «Lozan Vakfi Mubadilleri» με επικεφαλής μέλη της διοίκησης του, καθώς και πολλοί φίλοι της ελληνοτουρκικής προσέγγισης από τις περιοχές της Σμύρνης και της Κωνσταντινούπολης.

Ας σημειωθεί ότι τα μέλη του ιδρύματος «Lozan Vakfi Mubadilleri» είναι απόγονοι Τούρκων μουσουλμάνων που αντηλλάγησαν υποχρεωτικά στη βάση των προβλεπομένων από τη Συμφωνία της Λωζάννης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Το ίδρυμα απολαμβάνει γενικότερης αναγνώρισης και υπόληψης, λόγω του πολιτιστικού και κοινωνικού έργου που επιτελεί. Διατηρεί, στην Τσατάλτζα, προάστιο της Πόλης, «Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης», έχει επιμεληθεί και εκδώσει πολλά βιβλία και λευκώματα σχετικά με τις ιδιαίτερες πατρίδες στην Ελλάδα, αλλά και για τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης. Στη Λέσβο το «Lozan Vakfi Mubadilleri» έχει πραγματοποιήσει κι άλλες εκδηλώσεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.