Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εκεί που δεν άφηναν τους Ελληνόψυχους να πλησιάσουν... Ημέρα Αναστάσεως στο πομακοχώρι Εχίνος της Ξάνθης

Τελέστηκε και φέτος από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, κκ. Παντελεήμονα, η Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως στον Ι.Ν....


Τελέστηκε και φέτος από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, κκ. Παντελεήμονα, η Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στον ΕΧΙΝΟ Ξάνθης, για όσους ήταν σε υπηρεσία, επικουρούμενος από τον Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ και Iεροδιάκονο.






Στο εκκλησίασμα παρευρέθησαν, ο Διοικητής, Αξιωματικοί και Οπλίτες του ΤΕ Εχίνου, ο Διοικητής και προσωπικό του Αστ. Τμήματος ΕΧΙΝΟΥ, η Ιατρός και προσωπικό του Κέντρου Υγείας, όπως και άλλοι Χριστιανοί με τις Οικογένειές τους που αφίχθησαν από την Ξάνθη, συνολικά 30-40 άτομα, για να εκκλησιαστούν και ταυτόχρονα να συμπαρασταθούν ηθικά στους «ακρίτες» της περιοχής μας.




Μεταξύ αυτών ήταν με τις οικογένειές τους ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και μέλη του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, ο Πρόεδρος και μέλη της Ενώσεως Αποστράτων Αστυνομικών, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών ΤΔ Ξάνθης, η Γυμνασιάρχης του Γυμνασίου Εχίνου, όπως και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης

Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική, ενώ με το «δεύτε λάβετε φώς», διαδοχικά όλοι έλαβαν ξεχωριστά το ανέσπερο φως από το Σεβασμιώτατο. Στη συνέχεια στον προαύλιο χώρο, αναγνώσθηκε το Ιερό Ευαγγέλιο και όλοι μαζί έψαλλαν το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ενώ ταυτόχρονα ακούγονταν πότε ο χαρμόσυνος ήχος της καμπάνας και άλλοτε το γλυκό κελάρυσμα του νερού του ποταμιού που ρέει δίπλα στην εκκλησία. Την ίδια ώρα συνέπεσε και ακούστηκε το σύντομο κάλεσμα του Ιμάμη από το γειτονικό Τζαμί, για τη νυκτερινή Προσευχή των Μουσουλμάνων συμπατριωτών μας του Εχίνου.



Ο επόμενος εκκλησιασμός στα Πομακοχώρια, είναι στις 15 Απρ 18 (ΚΥΡΙΑΚΗ), στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στον ΕΧΙΝΟ, στο πλαίσιο του Εορτασμού της 77ης Επετείου της Μάχης των Οχυρών 6-10 Απρ.1941, εκδήλωση που διοργανώνει το Δ΄Σ.Στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.