Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ... Όταν το αντιτορπιλικό USS Carney, του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, πέρασε από τα Στενά της Κωνσταντινούπολης, με το δάχτυλο του πυροβολητή στη σκανδάλη...!! Δείτε τι λέει η SABAH...!!!

Ανάλυση της Sabah εκφράζει με έμμεσο τρόπο σκεπτικισμό για τον σημερινό ρόλο της Τουρκίας - Εξετάζεται το ισοζύγιο μιας υπό εξέλιξη υποβ...


Ανάλυση της Sabah εκφράζει με έμμεσο τρόπο σκεπτικισμό για τον σημερινό ρόλο της Τουρκίας - Εξετάζεται το ισοζύγιο μιας υπό εξέλιξη υποβόσκουσας διαμάχης Ρωσίας-ΗΠΑ σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα - Παράλληλα, γίνεται λόγος για ισχυροποίηση της συμμαχίας του ελληνικού (HALC) με το εβραϊκό (AJC) στο Κογκρέσο






Μεταφρασμένο του άρθρο-ανάλυση της Sabah:

Εμείς, ο λαός της Τουρκίας, κοιτάζουμε ως επί το πλείστον στο εξώφυλλο, αντί να διαβάσουμε το περιεχόμενο. Όταν το αντιτορπιλικό USS Carney (DDG-64), του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών, πέρασε από τα Στενά της Κωνσταντινούπολης στις 17 Φεβρουαρίου του 2018 με το δάχτυλο του πυροβολητή στη σκανδάλη του διαμετρήματος Browning Machine Gun (12.7 mm) M2 (Ma Deuce) και όταν η εικόνα του με τον γραφικό Βόσπορο διαδόθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, το εξετάσαμε και αναρωτήθηκε γιατί ένας Αμερικανός «φίλος και σύμμαχος» έκανε τα ίδια πράγματα που έκαναν πριν δύο χρόνια οι Ρώσοι.




Σήμερα, οι Ρώσοι ταξιδεύουν μέσα από τα Στενά με ευκολία, χωρίς πυροβόλο όπλο στο κατάστρωμα. Στο Twitter, ορισμένοι αντικυβερνητικοί και αντιαμερικανοί δημοσιογράφοι εξέφρασαν τη γνώμη ότι η Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ και να κηρύξει τον πόλεμο εναντίον τους.

Εάν εμείς, οι παλαίμαχοι των μέσων ενημέρωσης, δίναμε περισσότερη προσοχή και βλέπαμε το κείμενο δίπλα στη φωτογραφία, θα παρατηρούσαμε ότι η επίδειξη του δακτύλου με τη σκανδάλη δεν αφορούσε εμάς, αλλά ήταν για τους Ρώσους.

Ο Πίτερ Χαλβόρσεν, διοικητής του πολεμικού πλοίου, δήλωσε: «Το USS Carney εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα για να διεξάγει επιχειρήσεις θαλάσσιας ασφάλειας και να ενισχύσει την περιφερειακή θαλάσσια σταθερότητα, καθώς και να ενισχύσει τη συνδυασμένη ετοιμότητα και τη ναυτική ικανότητα μεταξύ των συμμάχων και των εταίρων του ΝΑΤΟ, την οικοδόμηση σχέσεων με τους εταίρους μας στη Μαύρη Θάλασσα, γεγονός που αποδεικνύει τόσο τη δέσμευσή μας για περιφερειακή ασφάλεια όσο και τη συνολική ειρήνη και σταθερότητα».

Αυτό που ο Χαλβόρσε αποκαλεί δέσμευση για περιφερειακή ασφάλεια και ενίσχυση της ειρήνης, είναι στην πραγματικότητα μια προσπάθεια να «ευαισθητοποιήσει τη Ρωσία» για την παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με ορισμένους ανώνυμους στρατιωτικούς που μίλησαν στο CNN. Συγκεκριμένα, δήλωσαν στο CNN ότι "είναι σημαντικό να αυξηθεί η συχνότητα της δραστηριότητας των ΗΠΑ στην περιοχή και να αισθανθεί η Ρωσία την παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ" στη Μαύρη Θάλασσα.

Την επόμενη μέρα, η Ρωσία ανακοίνωσε τη δική της ναυτική ανάπτυξη στην περιοχή και μια ρωσική φρεγάτα και δύο περιπολικά πλοία μπήκαν στη Μαύρη Θάλασσα για μια σειρά ασκήσεων. Ανώνυμοι αξιωματικοί των ναυτικών δυνάμεων των Η.Π.Α. συνέχισαν να πειράζουν τους Ρώσους στο CNN, «Βάζετε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, που κάνουν τους Ρώσους να αισθάνονται πιο απειλημένοι».

Ωστόσο, όλα αυτά δεν είναι αστείο, σύμφωνα με τον Tyler Durden του Zero Hedge: Μας δείχνει ότι η Μαύρη Θάλασσα είναι ο νέος χώρος διαμάχης για τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Υπενθύμισε στους αναγνώστες ότι από τη στρατιωτική κλιμάκωση στην Ουκρανία το 2014, υπήρξαν αρκετές αψιμαχίες μεταξύ δυνάμεων της Ρωσίας και των ΗΠΑ.

Στην άλλη άκρη των Στενών βρίσκεται η Μεσόγειος, καθώς η πλειονότητα των εθνών την αποκαλούν μεσαία θάλασσα (για τους Τούρκους και τους Άραβες είναι η λευκή θάλασσα). Σύμφωνα με τον Ardan Zenturk της καθημερινής εφημερίδας Star, η συμμαχία του Κογκρέσου μεταξύ της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC) και του Ελληνοαμερικανικού HALC προετοιμάζεται τώρα, μετά την εκδίωξη -εκ μέρους της Τουρκίας- ορισμένων εξερευνητικών πλοίων από την ΑΟΖ της Ανατολικής Μεσογείου..




Ο κ. Zenturk θεωρεί ότι η συνεργασία μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδας και πολυεθνικών εταιρειών των ΗΠΑ, ενδιαφέρεται για τις πηγές φυσικού αερίου στην περιοχή και ότι η Κύπρος και η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου είναι η επόμενη περιοχή που θα ζεσταθεί.

Μετά την είσοδο του USS Carney στα βαθιά και κρύα νερά της Μαύρης Θάλασσας, ο 6ος στόλος των ΗΠΑ, με έδρα τη Νάπολη της Ιταλίας, ανακοίνωσε ότι ορισμένα από τα πλοία του θα διεξήγαγαν "πλήρες φάσμα ναυτικών επιχειρήσεων, σε συνεννόηση με κοινούς εταίρους, για να να προωθήσουν τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ και την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη και την Αφρική". Το CNN είχε αναφέρει ότι τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α. κατευθύνονταν προς τις ΑΟΖ της περιοχής.

Εμείς, ο λαός της Τουρκίας, διαβάζουμε τώρα το υπονοούμενο που είναι θαμμένο σε αυτή την εικόνα. Ο φίλος, ο σύμμαχος, βάζει το δάχτυλό του σε μια πολύ μεγαλύτερη σκανδάλη αυτή τη φορά.

Πηγή: Sabah/SigmaLive

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.