Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Τουρκία δεσμεύει με NAVTEX ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 10... την περιοχή που θα κάνει έρευνες η ExxonMobil

Η τουρκική κυβέρνηση δέσμευσε το τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ για το διάστημα 1-18 Μαρτίου και 22-29 του ίδιου μήνα Navtex (369/1...

Η Τουρκία δεσμεύει με NAVTEX την περιοχή που θα κάνει έρευνες η ExxonMobil

Η τουρκική κυβέρνηση δέσμευσε το τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ για το διάστημα 1-18 Μαρτίου και 22-29 του ίδιου μήνα





Navtex (369/18) με την οποία δεσμεύει μέρος του τεμαχίου 10 της Κυπριακής ΑΟΖ, για την περίοδο 1-18 Μαρτίου και 22-29 Μαρτίου εξέδωσε η Τουρκία. Στο τεμάχιο 10 αναμένεται να γίνουν έρευνες από την αμερικάνικη εταιρεία ExxonMobil, ώστε να προετοιμαστεί η γεώτρηση που έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο 6μηνο του 2018.




Εν τω μεταξύ από τα μεσάνυχτα τίθεται σε ισχύ η Navtex που έχει εκδώσει η Κυπριακή Δημοκρατία περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του τεμαχίου 10.

Τα πλοία Ocean Investigator και Med Surveyor που θα κάνουν τις έρευνες για λογαριασμό της ExxonMobil ακόμα δεν έφτασαν στη Κύπρο, καθώς το ένα παραμένει στο λιμάνι του Λαυρίου και το άλλο στα ανοιχτά της Χάιφα στο Ισραήλ.

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως το τμήμα του τεμαχίου 10 που δεσμεύει η Τουρκία για έρευνες εφάπτεται με αυτό που έχει δεσμεύσει η Κύπρος και δεν είναι σαφές αν σε κάποιο σημείο συμπίπτουν.

Απόψε τα μεσάνυχτα λήγει και η Navtex της Τουρκίας με την οποία είχε δεσμεύσει το τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ από τις 22 Φεβρουαρίου παρεμποδίζοντας το γεωτρύπανο της εταιρείας ΕΝΙ να πραγματοποιήσει γεώτρηση στον γεωτρητικό στόχο «Σουπιά». protothema.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.