Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τα κινητά τους «πρωταγωνιστούν» στα τουρκικά ΜΜΕ - Το ΥΠΕΞ θα ζητήσει να είναι παρών και Έλληνας εμπειρογνώμονας

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν σε τουρκικά "χέρια" και οι εξελίξεις της υπόθεσης "τρέχουν", με τα τουρκικά μ...


Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν σε τουρκικά "χέρια" και οι εξελίξεις της υπόθεσης "τρέχουν", με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να μεταφέρουν νέες πληροφορίες.







Σχεδόν μια εβδομάδα κρατούνται πλέον στην Τουρκία οι Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο την Πέμπτη, 01.03.2018. Η υπόθεση έχει ήδη «τραβήξει» περισσότερο από όσο -σίγουρα- θα ήλπιζαν τόσο οι ίδιοι, όσο και οι οικογένειές τους.




Και πλέον είναι ξεκάθαρο πως η Τουρκία έχει αποφασίσει να παίξει ένα από τα γνωστά της… παιχνίδια. Εκφράζονται φόβοι πως μπορεί να χρειαστούν μήνες για να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι Έλληνες στρατιωτικοί, συνεπώς όλα είναι ανοιχτά.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί και τα κινητά τους τηλέφωνα
Την ίδια ώρα, το tourkikanea.gr μεταδίδει πως τα τηλέφωνα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που προφυλακίστηκαν με απόφαση δικαστηρίου όταν πέρασαν τα σύνορα, στάλθηκαν στην Άγκυρα για λεπτομερή ψηφιακό έλεγχο.

Η εισαγγελία έστειλε τα τηλέφωνα των δύο στρατιωτικών για να εξετασθούν λεπτομερώς από την Εγκληματολογική Υπηρεσία της Στρατοχωροφυαλκής στην Άγκυρα. Ειδικοί θα εντοπίσουν τα βίντεο που υπάρχουν στα κινητά τηλέφωνα, όπως και (σ.σ. αν φυσικά υπάρχουν) άλλα σβησμένα δεδομένα.

Παράλληλα, πληροφορίες για το ζήτημα μεταφέρει και η τουρκική hurriyet.com.tr. Και όπως πάντα, τα όσα μεταδίδουν (ειδικά) τα τουρκικά ΜΜΕ. πρέπει να μεταφέρονται με προσοχή.

Το δημοσίευμα, λοιπόν, αναφέρει πως το ελληνικό ΥΠΕΞ προσανατολίζεται στο να ζητήσει να είναι και ένας Έλληνας εμπειρογνώμονας παρών, την ώρα που θα εξετάζονται τα τηλέφωνα των δύο Ελλήνων.

Αυτό βέβαια προέκυπτε ήδη από χθες, 06.03.2018, συνεπώς η συνηθισμένη τακτική της προπαγάνδας των τουρκικών ΜΜΕ, δεν εντοπίζεται, Τουλάχιστον σε αυτό το ζήτημα.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.