Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Άσκηση Ελλήνων και Αμερικανών Πεζοναυτών με την ονομασία «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» στο Πεδίο Βολής Γλαφυρών της Μαγνησίας(video)

Εντυπωσιακή κοινή άσκηση με την ονομασία «Μέγας Αλέξανδρος 2018» μεταξύ Ελλήνων και Αμερικανών πεζοναυτών, βρίσκεται σε εξέλιξη στον Βό...



Εντυπωσιακή κοινή άσκηση με την ονομασία «Μέγας Αλέξανδρος 2018» μεταξύ Ελλήνων και Αμερικανών πεζοναυτών, βρίσκεται σε εξέλιξη στον Βόλο και ειδικότερα στο Πεδίο Βολής των Γλαφυρών τις τελευταίες 20 μέρες.






Οι Αμερικανοί πεζοναύτες έφτασαν στον Βόλο και στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στις 8 Ιανουαρίου, ενώ η άσκηση ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα. Η άσκηση γίνεται στα πλαίσια της συνεκπαίδευσης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών με πεζοναύτες του Στρατού των ΗΠΑ.




Στο Πεδίο Βολής στις Γλαφυρές μετέβη και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος παρακολούθησε μέρος της άσκησης και συνεχάρη Ελληνες και Αμερικανούς πεζοναύτες για την ετοιμότητά τους.

Εντυπωσιακά πλάνα και μέρος της άσκησης προέβαλε την Κυριακή η ΕΡΤ1, στο πλαίσιο της εκπομπής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Με Αρετή και Τόλμη». Τα πλάνα από τη στρατιωτική άσκηση στην οποία συμμετείχαν 287 άνδρες και γυναίκες επίλεκτης ομάδας Αμερικανών πεζοναυτών και Ελληνες πεζοναύτες από την 32η Ταξιαρχία, έκοβαν πραγματικά την ανάσα.

Το «σκηνικό μάχης» είχε στηθεί στο Πεδίο Βολής στις Γλαφυρές, ενώ το σχέδιο της άσκησης ήταν γραμμένο σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης στην οποία επιστρατεύθηκαν τεθωρακισμένα και ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού επίσης, έγινε εκπαιδευτική βολή με εμπλοκή βαρέων όπλων αλλά και των τεθωρακισμένων μηχανημάτων


Εξετάστηκε η εξοικείωση όλων με τα σύγχρονα όπλα, η τήρηση των κανόνων ασφαλείας, με τους Έλληνες πεζοναύτες να εκπαιδεύονται σε βολές με τα οπλικά συστήματα των Αμερικανών, και οι Αμερικανοί πεζοναύτες αντίστοιχα να εκπαιδεύονται σε βολές με τα δικά μας οπλικά συστήματα. Για τις ανάγκες του σεναρίου της άσκησης οι πεζοναύτες είχαν χωριστεί σε δύο λόχους.




Μιλώντας στην εκπομπή «Με Αρετή και Τόλμη», ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής εξέφρασε την ικανοποίησή του, ανακοινώνοντας ότι από φέτος και κάθε χρόνο ,θα γίνεται κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλήνων και Αμερικανών πεζοναυτών, ενώ επίσης εξήρε την ετοιμότητα όλων, υπογραμμίζοντας πως «είμαστε έτοιμοι μαζί με του συμμάχους να αποτρέψουμε κάθε απειλή».

Πολύ ικανοποιημένοι δήλωσαν και οι Αμερικανοί πεζοναύτες από το επίπεδο της εκπαίδευσης των Ελλήνων πεζοναυτών, αλλά και τη συνεργασία που υπήρξε ώστε η στρατιωτική άσκηση να στεφθεί από επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.